13 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Elfogadta a közgyűlés a költségvetést

A közgyűlés így a kommunista diktatúra áldozatira való megemlékezéssel indult. Ahogy Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke beszédében kiemelte: „A kommunizmus tagadta az önálló gondolatot, a párbeszédet; s mindenekelőtt megtagadta a nemzettől a szabadságot és a függetlenséget.” 
A megemlékezés után folytatódott a közgyűlés, ahol a képviselők elfogadták a Pest Megyei Önkormányzat idei évi költségvetését, amelynek főösszege 452,1 millió forint, és hiánnyal nem számol.
A megyei önkormányzat nem intézményfenntartó többé, így az intézmények költségvetése nem szerepel az önkormányzatéban. A főösszeg így jelentősen csökkent: a 452,1 millió forint a 32 fős önkormányzati hivatal és a 43 fős megyei közgyűlés működési költségeit biztosítja. A közgyűlés döntött a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács és a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács feladatainak átvételéről is. A képviselők megszavazták, hogy az önkormányzat együttműködik a Solanova Energiahatékonysági Klaszterrel.

Pest Megye Önkormányzatának Hivatala sajtóközlemény

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...