14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Érdemes példát mutatni?

Országszerte 14 olyan 5000-nél kevesebb lakosú település vár adósságrendezésre, ahol korábban termelő beruházást hajtottak végre, köztük Újszilvás. Miközben az ötezer lakosúnál kisebb települések teljes tartozásállományát átvállalta a kormány, az ő településüket “azért bünteti az állam”, mert korábban mertek vállalkozni, és jelentős turisztikai, illetve munkahelyteremtő beruházásokat hajtottak végre. A belügyi tárca arra hivatkozik, hogy túl magas az egy főre jutó adósságuk, ezért nincs egyezség, csak részleges adósságátvállalás várható – panaszolják az érintett polgármesterek.
– A naperőmű beruházás miatt nem vállalják át az adósságunkat. – nyilatkozta lapunknak Petrányi Csaba, Újszilvás polgármestere. – Remekművet hoztunk létre, európai minőségben. Visszásság érzés van bennem, kérdés: érdemes volt-e példát mutatni, példaértékű projecteket megvalósítani? Ráadásul a mi hitelállományunk 404 millió forint kamatokkal együtt, szomszédos, hasonló nagyságú településeké 350 millió, amit egy tollvonással “elvitt az állam”, csak azért, mert ők iskolára, útra, óvodára költötték.
Az érintett tizennégy települést a Belügyminisztérium értesítette a kormányzati döntésről, február végéig egyeztetnek a konszolidáció mértékéről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...