12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szemellenzővel látnak, mint a Gina

– Három?

– A Laci, a Gina lovam, meg én.

– Családotok van?

– Persze három gyerek, meg a feleség, meg a Lacit is befogadtuk.

– Szerinted miért félnek itt az emberek?

– Megmondom, ahogy van, azért mert nagy a bűnözés. Jogosan félnek az emberek, mert még éntőlem is lopnak, cigány a cigánytól. Négy tyúkom, kaszám, vasvillám bánta, minden, ami mozdítható azt viszik.

– Mi volt a legnagyobb siker Cegléden?

– Öregszőlőbe a Laci bácsinál dolgoztunk, 4 hétig. Volt ott mindenféle munka sitthordás, vakolatverés, szemét eltakarítás, meg a vashulladékból együtt lett négyszázezer forint. De ő fáin ember volt, kávéval, étellel kínált minket. Mindenki, aki rendes volt velünk Cegléden, az nem idevalósi, a ceglédiek meg kiabálnak velünk és elüldöznek.

– Nem gondolkodtál azon, hogy mégiscsak azoknak van igazuk, akik elmennek lopni?

– Nézd, nekem három gyerekem van. Bemegyek hozzád dolgozni, meglátok valamit 5000 Ft értékbe, ellopom, lebukok, kapok egy évet. Na, akkor jót tettem a családomnak?! Mondom ezt másoknak is, de egyik fülükön be, a másikon ki. 

– Munkahelyre nem gondoltál elmenni?

– Nincs nekem iskolám, írni-olvasni se tudok, de hiába van valakinek 10 osztálya is, meg jogosítványa, de életcélja nincs. Nem jön rá, hogy hoppá ne lakjak már dzsumbujban, koszban… Nekem már a dédszüleim is lókereskedéssel, fuvarozással foglalkoztak.

 

H. László, mint megtudom szakmája szerint villanyszerelő technikus, 52 éves és jóval közlékenyebb „főnökénél”. A szokásos történet az övé: magánéleti krízis, közben az építőipari szektor válsága, munkanélküliség, végül pedig hajléktalanság. 

– Nekem nem büdös a munka, de nincs munkalehetőség, vagy nekem nincsenek kapcsolataim – mondja Laci. – Ez már a mindennapos létfenntartásról szól, ezért minden lehetőséget megragadok. De persze jó lenne a szakmámban, tiszta, meleg környezetben dolgozni. Most a Pisti befogadott, van szállás és koszt. Segítjük egymást.

– Azt kérem, akik olvassák most ezt a beszélgetést, – használja ki a lehetőséget Laci, hogy megszólítsa a ceglédieket – hogy ha csalódtak is valakibe, ne vegyenek egy kalap alá mindenkit. Mindig azok húzzák a rövidebbet, akik tényleg becsületesen próbálnak élni. Elég egy fekete bárány és már általánosítanak az emberek. Ha a becsületet lerontják, azt nagyon nehéz helyrehozni, vagy nem is lehet. Olyanok az emberek, mint a Gina, szemellenzővel látnak. Próbáljanak meg – csak egy kicsit – nem olyan kemény szívűek lenni.

Több fotó itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...