3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ahogy a karmester látta

„A keresztény ünnepkör egy újabb megállójához érkeztünk meg, a húsvét előtti hét felemelően szép ünnepéhez, virágvasárnaphoz.”- kezdte köszöntőjét a zeneiskola igazgatónője.

A hangversenyt az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Ifjúsági Fúvószenekarának hangulatos összeállítása indította el a Ceglédi Fúvószenekar vendégeként. Indulók, filmslágerek (pl. Alford: Híd a Kway folyón), és sláger-összeállítások is szerepeltek repertoárjukban, melyeket a lelkes közönség nagy tapssal jutalmazott.

Ezután következtek az est főszereplői, a Ceglédi Fúvószenekar zenészei.

A koncerten a zenekar egy különleges látványelemet is felvonultatott.

Az élethűbb megjelenítés kedvéért bizonyos zeneszámok háttereként projectoros kivetítőn élvezhette a közönség a zenékhez készült összeállításokat.

A Városi Fúvószenekar műsora a harci szekerek bevonulásával kezdődött, melynek átirata a Ben Hur c. filmből készült. A film aktuális részlete elevenedett meg a háttérben.

Ezt követően a szünetig tartott a műsor komolyzenei része. Véleményem szerint az első rész műsorszámai megalapozták a zenekar és közönsége közötti harmóniát.

Az elhangzott művek: Bizet: Carmen-előjáték, Pietro Mascagni: Intermezzo a”Parasztbecsület” című operához, Csajkovszkij: Diótörő szvit –részletek, Erkel Ferenc: Fegyvertánc a „Dózsa György” című operából, Kodály Zoltán: Kállai Kettős.

A szünetet követően Ted Huggens: Pavane in Blue c. szerzeménye csendült fel Zoltay László és Angyal Ádám kitűnő hangszerszólóival színesítve.

A következő szám a magyar könnyűzene kiemelkedő alakjának, Dés Lászlónak a szerzeménye volt, melyet Koltay Róbert sikerfilmjéhez, az azonos címet viselő „Nagy Utazás” -hoz írt, és Zoltay László a tőle megszokott magas színvonalú énekszólójával kápráztatta el a közönséget.

A Húsvét hangulatához igazodva Lloyd Webber: Jézus Krisztus Superstar c. rockoperájából hangzottak fel a legismertebb részletek. A Karib tenger kalózai és Az Operaház fantomja  két utóbbi műsorszámhoz képi élmény is társult   összeállítások érezhetően elnyerték a közönség tetszését.

Köszönetünket fejezzük ki Cegléd Város Önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsátották a Színháztermet és biztosították a koncert népszerűsítését.

Kiemelten mondunk köszönetet korelnökünknek, Jankai János úrnak a projektoros anyag elkészítéséért és fáradhatatlan munkájáért, amit a zenekar érdekében végzett és végez!

Köszönjük a Művelődési Központ munkatársainak önzetlen, segítőkész munkáját.

Én, mint a zenekarok vezetője, köszönöm a zenészeknek – kicsiknek és nagyoknak egyaránt – odaadó munkájukat, energiájukat, hitüket és idejüket, amivel elősegítették álmaim megvalósulását, az elismerést, a szűnni nem akaró tapsot a nézőtérről.

Végül, de nem utolsó sorban hálásan köszönjük P. Szabó Zoltánnénak, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójának, hogy biztosítja együttesünk próbáinak helyszínét. Műsorvezetői közreműködése emeli koncertjeink sikereit és ünnepélyes hangulatát.

Az Ő záró szavaival fejezem be gondolataimat:

Öltöztesd szíved ünneplőbe,

Legyen illatos a kedved,

Napsugaras az ünneped.

Öltöztesd lelked szeretetbe,

Legyenek szavaid kedvesek,

Tetteid, gondolataid egyenesek.

Öltöztesd a világot ünneplőbe,

Legyen családodé szíved,

Oszd meg velük az életed!

 

Fotó: Töreki Zsolt

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...