4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Vízi világ a kertben

Növények kiválasztásánál a tetszetősség mellett, figyeljünk arra, hogy a víz tisztaságáért felelős növények se maradjanak ki. A tó mélyvízi zónájába telepíthető a tavirózsa. Nem kedveli az áramló vizet, ezért a szökőkúttól távol helyezzük el. Nagyon jó oxigéntermelő a víziboglárka.Vízinövényeket speciálisan kialakított lyukacsos kosárba, vízinövény földbe ültessük. A vízisaláta és vízijácint a víz felszínén lebeg, ezzel a nyári forróságban beárnyékolják a vízfelszínt.

Utolsó és egyben legjobb rész a halacskák betelepítése. Mindig szakáruházban vásároljunk egészséges halakat, egy ajándékba kapott hal, még ha egészségesnek is tűnik, áthozhat fertőzést a tavunkba. Egy 10 m3-es tóba 10-12 halnál többet ne tegyünk. Etessük őket mindig ugyanabban a napszakban. Pár nap után már szinte kiugranak a vízből az etetési időszakban.

Ha valaki kedvet kapott a tóépítéshez, de nincs kertje, ne keseredjen el, balkonon is ki lehet alakítani egy aprócska vízi világot. Egy fémlavór, félbevágott hordó, vagy dézsa ideális lehet a “tavacska” kialakítására. Ez túl azon túl, hogy szép dísze lesz a teraszunknak, balkonunknak, a madaraknak itatóként is szolgálhat.

Kerti tó kialakításáról, szűrők szivattyúk beszereléséről, vegyszerek helyes használatáról további információt adunk, bemutatókat tartunk az Oázis kertészetben a június 8-án szombaton délelőtt 9-12 óráig megrendezésre kerülő Tavas Nyílt napunkon, ahol 20%-os kedvezményt adunk minden tóépítéshez szükséges kellékre.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...