2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Bűnözők települnek Abonyba?

“A témát maga az abonyi polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit hozta fel a legutóbbi testületi ülésen a rendőrségi beszámoló napirendi pontjánál. A város első asszonya felháborodva utasította vissza azokat a vádakat, mely szerint neki, vagy a képviselő testületnek bármi köze is lenne ehhez.” – írja a miabonyunk.hu.

Romhányiné “elmondta, hogy az ezzel kapcsolatos rosszindulatú pletykák, megnyilvánulások, hozzászólások már a büntethető kategóriaba tartoznak. Ugyanis az terjedt el Abonyban, hogy ő és a város pénzt kap azért, hogy roma családok költöznek ide. A polgármester szerint ez a kijelentés rágalmazás és a jó hírnév megsértése. 

– Valóban kapnak EU-s támogatást bizonyos települések ilyen programokra, de a Központi Régióban és így Abony városában sincs ilyen. Ezért sem a város, sem én nem kapunk pénzt! Viszont az, hogy bizonyos bűnözői csoportok települnek ide, akik itt sem dolgoznak, nem érdekünk, ez tovább rontja a közbiztonság helyzetét és az amúgy sem jó munkanélküliségi mutatókat. – fakadt ki a városvezető.

A polgármester asszony fokozott ellenőrzésre kérte fel a rendőrséget, és felvette a kapcsolatot az Okmányirodával, arra hivatkozva, hogy például ” a fővárosban csak úgy kaphat valaki lakcímkártyát, hogy igazolnia kell, hogy ingatlantulajdonnal rendelkezik.” Az ülésen elhangzott, “nem az első eset, amikor betelepülési hullám indult meg Abony felé, hiszen 2007-2008-ban a szolnoki Motor úti cigánytelep felszámolásakor is megindult a bevándorlás”, ami szintén feszültségeket okozott. Akkor “egy példaértékű megbeszélés a Roma Kisebbségi Önkormányzattal ez ügyben segített a helyzeten.” 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...