9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Fesztivál értékelő a szervezőtől

– Mi a tapasztalatod, az új helyszín mennyire vált be?

– Azt gondolom, hogy remekül, de még vannak tennivalóink. Újdonság volt a harmadik nap, amit idén először iktattunk be a programok közé. Jövőre valószínűleg ismét megrendezzük a Ceglédi Vágtát, hiszen minden várakozást felülmúló volt az érdeklődés. A több ezres látogatószám azt jelzi, hogy jól döntöttünk. Boldog vagyok, hogy a sok negatív és elmarasztaló kritika ellenére ilyen sokan látogattak ki a Vágtára, azt gondolom, hogy talán a sok ellenkezés egyfajta reklámot adott a rendezvényünknek. Vasárnap sikerült gyakorlatilag odaszögezni a nézőket a lelátóra a sok vonzó lovas programmal. Nagyon remélem, hogy Cegléd egy mini lovasparadicsommá válik, és minél többen kapnak kedvet a lovagláshoz, a lovassportokhoz és talán a lótartáshoz is. Programtárházunk széles, már az első hivatali munkanapomon a következő vágta fellépőit állítottam össze. Emellett meg kell említenem, hogy a Vágta Igazgatóság maximálisan meg volt elégedve a szervezéssel, a pályával és magával az egész rendezvénnyel. 

Egy szó, mint száz, én mindenképpen lándzsát török az új helyszín mellett, bár ahogy említettem van tennivalónk még. A harmadik napra próbálunk a lovas események mellé még több színes programkínálatot leszervezni. Szeretnénk bővíteni a borászsort, a rengeteg versenyző miatt a főzésnek is új helyszínt keresünk majd a területen. Emellett szeretnénk, ha mindhárom nap közlekedne a városnéző kisvonat. Hallottunk róla, hogy a buszok nem megfelelően közlekedtek, de hivatalos megkeresést ez ügyben még senkitől sem kaptunk. Ha igen, akkor majd leülünk tárgyalni a busztársasággal. 

– Hogyan értékeled a rendezvényt, melyek voltak a legtöbb látogatót vonzó programok, mi volt a csúcspont, mélypont?

– A VI. Bor-és Laskafesztivál idén is több ezres tömeget vonzott. Szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon boldogok vagyunk, hogy a sok-sok negatív kritika ellenére a szórakozni, kikapcsolódni vágyó emberek megmutattak a hangos kisebbségnek, hogy igenis vagy létjogosultsága ezen a helyszínen ennek a remek rendezvénynek. Azt gondolom minden kilátogató megtalálta a számítását, hiszen széles volt az árus skála az erdélyi kézműveseken át a napszemüvegig és a színpadi programok rengeteg érdeklődődőt vonzottak mindhárom nap. Sajnos a nagy forróság, majd a hirtelen jött jégzápor nem tett jó a rendezvénynek. Napközben a forró nyári napsütés természetesen elriasztotta a vendégeket és mikor szombaton betelt a terület, akkor csapott le ránk a vihar. Ez volt a mélypont. Szerencsére a jól kidolgozott biztonsági és menekülési terv kiválóan vizsgázott és kollegáimmal mindenkit időben ki tudtunk menteni a szabadtérről. Kit a 800 nm-es nagysátor alá, kit a strandfürdő belső termeibe tudtunk elhelyezni. Személyi és anyagi kár nem keletkezett. Azt gondolom, hogy kollegáim jól vizsgáztak ebben az éles szituációban is. Úgy vélem a rendkívül sikereses főzőverseny és a profi lovasokat felvonultató Vágta program volt az események csúcspontja. Nekünk szervezőknek az új helyszínben talán az volt a legnehezebb, hogy a hét eleji építkezés a szokottnál lassabban haladt a nagy forróság miatt, majd pedig a fizikumunkat terhelte meg ennek a hatalmas területnek a folyamatos bejárása. Emellett az én saját mélypontom a Carbonfools zenekar fellépésnek elmaradása volt. Fehér Balázs énekesnél krónikus hangszálgyulladást állapítottak meg, emiatt kezelőorvosa minden fellépéstől eltiltotta jó pár napig, talán hétig. Mivel ez szerződéseink szerint vis major helyzet, amit a zenekar igazolt is, villámgyorsan nekiláttam egy új zenekar keresésének. Ennek az eredménye lett a Magashegyi Underground, akik egy fantasztikus koncertet adtak Cegléden, ahol először jártak. Köszönjük nekik.

– A látogatók száma a várthoz képest milyen volt?

– A látogatószám megközelíti a Gubody-parkit, hiszen a borászok utcája és a színpad előtti terület a nagy koncertekre mindig megtelt. A két helyszín közti méretkülönbség miatt csalóka az vendégek eloszlása a területen, de a felméréseink szerint jelentős látogatószám csökkenés nem történt. Emellett én örömmel vettem észre, hogy a kételkedők nagy tömege is kilátogatott rendezvényre, amit pozitívumként értékelek.

Albumaink a LASKA FESZTIVÁLRÓL és az I. CEGLÉDI VÁGTÁRÓL megtekinthetők facebook albumunkban.

Fotó: Krizsán Ervin / Töreki Zsolt

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...