13 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Csavaros eszű csavaros

Biztos volt már mindenki úgy, hogy otthon valamit barkácsolt és elfogyott a szükséges anyag. A múltkor én is így jártam, nem volt olyan facsavarom, ami kellett volna, hát elszaladtam az egyik barkácsboltba vásárolni.

Az ember ilyenkor nem gondol semmire csak arra, hogy az otthoni problémáját minél előbb meg tudja oldani. Betértem hát az első boltba és kértem pár száz facsavart a vitt minta alapján. Azért még kis tételben sem számolják ki a csavarokat, hanem megmérnek mérlegen 10 db-ot és azt beszorozzák a darabszámmal és súlyra megadják a kért mennyiséget.

Ezzel nincs is semmi baj. A baj csak ott kezdődik, hogy mikor felhasználtam a csavarokat kisült, hogy a kért csavarok közül sok olyan volt, ami méretben és természetesen súlyban sem volt azonos a kért mérettel. Megmértem hát otthon én is és kisült, hogy a belekevert kisebb méretű facsavarok pont a fele voltak az elszámoltnak, tehát mind súlyban, mind árban nem voltak reálisak.

Ez kis tételben nem nagy összeg és nem is nagyon vesszük észre, de azért egy kicsit idegesítő és nagy tételben azt hiszem ez már jelentős csalásra ad okot a furfangos csavarosnak.

Egy pár száz csavarnál ez nem nagy probléma, de több tíz kilónál vagy mázsánál ez már jelentős haszon a csavaros eszű csavarosnak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...