12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Cegléd éd(k)essége a Kossuth Torta

A pályázat zárt, magánszemélyek nem indulhatnak rajta, csak működési engedéllyel rendelkező ceglédi cukrászdák, pékségek. Minden versenyző maximum 3 tortával nevezhet. Nevezési díj nincs!

A nyertes torta lesz a Kossuth Emlékév tortája lesz, amely 2013. szeptemberétől, 2014. szeptemberéig tart majd. A Kossuth emlékév megszervezésével ünnepeljük városunk 650 éves fennállását. Tisztelgünk a városunk alapító atyái előtt. A nyertes receptet nyilvánosságra hozzuk és a nyertes torta a Kossuth Toborzó Ünnepély után árusítható lesz. Új, kreatív, de elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat várunk.

A versenymunkáknak mandulát és diót tartalmazniuk kell, illetve gyümölcstartalmú tortánál ügyelni kell arra, hogy olyan gyümölcs felhasználásával készüljön, amely egész évben kapható. A beadott munka ne dísztorta legyen, hanem olyan, amelyet cukrászdában is lehet árusítani. A versenymunkák kizárólag olyan alapanyagokat tartalmazhatnak, amelyek a XIX. században is beszerezhetőek voltak, pl. vaj.  Ezért a torták nem tartalmazhatnak: aromákat, fondokat, növényi tejszínt, margarint és modell burkolóanyagot. 

A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül Cegléd Város Önkormányzatának rendelkezésére bocsájtja, amely azt nyilvánosságra hozza. A nyertes cukrászdának külön sajtótájékoztatót szervezünk, közéleti személyek, ceglédi hírességek részvételével. 

Nevezési határidő: 2013. szeptember 13. A jelentkezéseket a laszlo.ditta@cegled.hu e-mail címre kérjük küldeni a pontos recepttel mellékelve.

A tortákat 2013. szeptember 18-án, szerdán délelőtt 10-11 óra között kérjük a Városháza dísztermébe beszállítani.

További információ: László Ditta, rendezvényszervező: 53/500-287

(A kép illusztráció!)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...