6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Fotókiállítás az albertirsai zsinagógában

A tárlat igen sok érdeklődőt vonzott, a körülbelül 100 fő szinte megtöltötte az épület belső terét. A kiállítás rendhagyó módon a szintén albertirsai illetőségű Harmatrázó Pálinkaház nedűinek kóstolásával volt egybekötve, ahol is  maga a pálinkafőző mester, Berkes Géza töltötte az italokat.

A megnyitóbeszédet Major Judit alpolgármester asszony tartotta, aki elmondta: nagyon örül annak, hogy János kezdeményezése nyomán végre elindulhat valami a zsinagógában és talán mások is meglátják a lehetőséget az épületben.

Ezután Devcsics János kapott szót, aki rövid bemutatkozás után, fontosnak tartotta megköszönni a város elöljáróinak támogatását, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a tárlat. Fotói kapcsán kiemelte, hogy számára elsősorban a közönség ítélete a mérvadó, ha képei tetszést aratnak, akkor már megérte elkészíteni őket.

A következőkben Markos György színész, humorista lépett a közönség elé, aki először Jánoshoz fűződő kapcsolatáról és a fotókról beszélt, majd megköszönte, hogy itt lehet, valamint örömét fejezte ki, hogy ilyen sok embernek fontos a zsinagóga megmentése, értelmes célokra való használata.

Aki eljött a fotókiállításra, az egy hangulatos, kötöttségektől mentes estét tölthetett el jó társaságban.  A jelenlévők szinte mindegyike egyetértett abban, hogy most már csak folytatni kell ezt a nagyszerű kezdeményezést.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...