12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

A suli-rádió-maraton atyja

Sziládi Péter vagyok, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumból, a Cegléd Rádióból, a Club Tv-ből és a Local FM-ből” – ezzel a bemutatkozással veszi fel a telefont a gimirádió 36 órás rekordját követő reggelen a kezdeményezés „atyja” és műsorvezetője a 17 éves Péter. 

A két éve működő Local FM, a gimnázium rádiója stábja már tavaly is megrendezte a 30 órás hétvégi rádiózást, de idén szeptember 27-28-án ehhez még hozzácsaptak hatot. A másfél napon át Cegléd és környéke diákjai a rádiókészülékeken keresztül vagy online módban a www.localfm.hu weboldal segítségével hallhatták az interjúkat a Zanzibárral, Farkasházi Rékával, Tom White-tal, Bekker Bettivel vagy a Hangtársulat tagjaival, de több sportegyesület és nem helyi zenekar is bemutatkozott a hallgatóságnak. 

Sziládi Péter a legszebb pillanatok között tartja számon a RockKóstolót, melyben Szatmári Gáborral és „Dr. Rock” Pleskonics Andrással közösen vezette a műsort, de mint mondta: „Az is szenzációs volt, hogy Fehér Tamás alias Tom White vadonatúj lemeze nálunk debütált”.

– Hogy bírtad fizikailag, lelkileg, hangilag a megmérettetést? – kérdeztük a végzős gimnazistát. 

– Gyakorlatilag 40 órát kellett egyfolytában fenn lenni, ebből éjszaka 1 órát pihentem, mert elment a hangom. Egyébként a vendégeink tartottak ébren, amiből szerencsére sok volt. Nagy öröm, hogy minden meghívott elfogadta a meghívásunkat. A rádiós riportert – aminek tartom magamat – a kíváncsiság tartja ébren, kérdez, új információkat tud meg és ezt átadja a hallgatóknak. Persze az is sokat segít, hogy a facebook-on keresztül sokan jelezték, hogy velünk vannak és nemcsak fiatalok, nemcsak Ceglédről, például sokan szüretelés közben hallgattak minket.

A jövőbeli tervekről szólva a gimnáziumban tavaly az Év diákja címet elnyerő fiatal kifejtette: – Most a továbbtanulásra kell koncentrálnom, de olyan sok pozitív visszajelzést kaptunk széles körből, hogy semmiképp nem szabad abbahagyni. Tehát azt tudom mondani: Lesz még 36 órás rádió!

Fotók az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...