12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Befejeződött a megye legrosszabb állapotú útjának felújítása

Közel másfél milliárd forintból befejeződött az Abony-Újszász összekötő út csaknem 6,4 kilométeres szakaszának átfogó rekonstrukciója. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője tájékoztatása szerint Pest megye egyik legrosszabb állapotú mellékútja 1,4 milliárd forintot meghaladó európai uniós forrásból újult meg.

A beruházás Abony belterületén indult és az út megyehatárig vezető szakaszáig tartott. A szakemberek a pályaszerkezet újjáépítésén kívül elvégezték a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.

Pécsi Norbert Sándor közölte: az Új Széchenyi Terv keretében 2013-ban országszerte minden eddiginél több, bő 555 kilométert érintő teljes körű útfelújítást valósít meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ezen belül Pest megyében a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban csaknem 16,2 milliárd forint értékben, közel 88,5 kilométernyi út felújítására van lehetősége a társaságnak.

Az Abony és Újszász közötti út felújítása során hónapokon keresztül volt érvényben teljes útzár, mivel a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők a szakasz pályaszerkezetét az útalapig visszabontották, majd újraépítették. Minderre azért volt szükség, mert a 4-es főút Abony elkerülő és Pest megyehatár közötti részén a korábbi belvizes időszakokat követően a forgalmi terhelés hatására az útalap meggyengült, a burkolat pedig jelentősen eldeformálódott. A beruházás Abony belterületén indult és a megyehatárig vezető szakaszáig tartott. A 6,392 kilométeres szakasz teljes körű felújítása a terveknek megfelelő ütemben haladt.

A beruházással jelentősen nőtt az útszakasz forgalombiztonsága, javult a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés tapasztalható.

Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...