17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Indul az apróvadvadászat

Általában minden év október hónapjában kezdik meg a vadászok az apróvadvadászatot. Apróvadnak számít a mezei nyúl, üregi nyúl, fácán, vetési lúd, tőkés réce, szárcsa, örvös galamb, balkáni gerle stb. Mint minden vadászat ez is szigorú szabályok között zajlik. Ilyenkor a vadásztársaságok a kezdéskor közgyűlést tartanak, ahol megszavazzák a vadászidény vadászati ütemtervét, amitől eltérni nem lehet, ugyanis egy példányát a rendőrségnek is le kell adni, hogy alkalomadtán a vadászatot ellenőrizni lehessen.

De nemcsak az ütemtervet szavazzuk meg, minden vadásztársaságnak kötelessége az idény megkezdése előtt balesetvédelmi oktatást tartani, ahol elsődleges szempont a vadászbalesetek megelőzése és minden vadász aláírásával igazolja az oktatáson részvételt. Természetesen a vadásztársaság vadászmestere, vadászatvezetője minden vadászat előtt az időjárásnak és a terepviszonyoknak megfelelően is tart eligazítást.

Nemcsak elméleti de gyakorlati képességünket is igazolni kell. Koronglövő gyakorlatunkon bizonyítjuk lő készségünket és a fegyverhasználat előírásait. Az a vadász aki ezen nem vesz részt, nem vehet rész a vadászatokon sem. A közgyűlés eldönti azt is, hogy apróvadból és nagyvadból mennyit lehet kilőni, a tavaszi vadbecslés alapján, amit szintén szigorúan be kell tartani. Mindezek nálunk a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságnál az október 12-i szombaton megtörtént és reméljük a többi vadásztársaságnál is ugyanez volt.

Minden vadásztársamnak balesetmentes és eredményekben, élményekben sikeres vadászatot kívánunk ebben az apróvad idényben is. Vadászüdvözlettel: Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....