14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Vádat emltek a Puttony utcai ügyben

A Ceglédi Járási Ügyészség a 2012 augusztusában történt atrocitás miatt 20 fővel szemben – ebből 7 vádlott a “felvonulók”, 13 pedig “a velük szemben fellépők” közül – nyújtott be vádiratot a Ceglédi Járásbírósághoz.

A vádirat szerint “2012. augusztus 18-án az esti órákban a vádlottak közül heten, egy 20-30 fős, az eljárás során ismeretlenül maradt személyekből álló, hasonló ruházatot viselő, alakzatban együtt mozgó csoporttal Cegléden a Présház utcában és a Puttony utcában felvonultak, miközben ostort csattogtattak, petárdákat dobáltak, folyamatosan hangosan kiabáltak, romákat érintő fenyegetéseket skandáltak a lakók felé. Így az ott lakókban félelmet, riadalmat keltettek.

Erre a felvonulásra válaszként (…) a környező utcákban lakó személyekből rövid időn belül egy nagyobb, több tucat főből álló csoportosulás jött létre, amelynek tagjai közül az eljárás során 13 férfit lehetett azonosítani, akik az ügy vádlottai. A csoportosulás tagjai baseball ütőkkel, kaszákkal, kapákkal és más tárgyakkal felfegyverkezve, támadólag léptek fel az utcákon masírozó csoporttal szemben, amelynek tagjai ezt látva elmenekültek a helyszínről. A 13 vádlott felfegyverkezve elkövetett magatartása Cegléd Keleti-Kertváros városrészében a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A Ceglédi Járási Ügyészség a felvonulásban részt vevő vádlottakat csoportosan elkövetett közösség tagja ellen erőszak bűntettével, a velük szemben fellépő csoportosulás tagjait csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.”

Írásunk az akkori eseményekről…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...