14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

15. Vadon élő állatok karácsonya

Tehát december 20-ára minden készen állt, hogy szeretettel fogadhassuk a Pusztavacsi Általános Iskola és a helyi óvoda összes gyermekét. Reggel 9 órakor folyamatosan érkeztek a községből a buszok és a megnyitóra majdnem 200 vendég gyülekezett a fenyőfa előtt. Mire a felsősök megérkeztek, az alsósok már feldíszítették a fenyőfát. Land Roveren érkezett  a vadászmikulás József, aki civilben az erdészet kerületvezetője és a gyerekek körében a végére lett a legnépszerűbb, mivel Ő osztotta a szereplésekért és egyébként is mindenkinek a megérdemelt édességeket. Az Albertirsai Pipacs Vadászkürt Egyesület, mint minden évben ezúttal is a megnyitón színvonalas műsort adott a gyerekeknek. Az ünnepi beszédet Oláh Csaba a Vadászati Kulturális Egyesület Elnöke mondta el.  Az Elnök Úr értékelte az elmúlt 15 év történését, a Matula Program és a Vadonélő Állatok Karácsonyának jelentőségét. Az iskolások már izgultak és alig bírták kivárni, hogy az iskolában a felkészítő tanár által betanult gyerekműsort előadhassák. Volt aki profi módon, kifogástalanul adta elő műsorát, de volt olyan is aki belesült mondokájába, de mindez nem zavarta a karácsonyi ünnepi gyerekműsort, mindenkit dicséret illet, hogy volt olyan bátor és kiállt szerepelni.  Mivel főként csoportosan szerepeltek a gyerekek, majdnem mindenkire sor került és mindenki kapott ajándékba édességet, majd forró teáért álltak sorba kicsik, nagyok és felnőttek. A nézőként megjelent óvodás csoport kicsinyei megszeppenve fogadták a vadászmikulás ajándékait, aranyosak és jól neveltek voltak mikor a felkínált 3 db édességből csak egyet mertek elvenni.

Kis pihenő után következett amiért tulajdonképpen rendezvényünket szerveztük, a vadonélő állatok etetése. Hatos Tamás az erdészet igazgatója tartott rövid eligazítást az állatok téli etetéséről és fontosságáról és a terepjárókon elhelyezett takarmányt hosszú sorban kísérte az erdőbe a gyereksereg. Felszabadultan és nagy energiával vetették bele a munkába a gyerekek magukat. Hamarosan itt is egy kupac cukorrépa, ott is kukorica várta a most még a sűrűben megbúvó vadállatokat. A madarak sem maradtak éhen, pillanatok alatt a környező fákon egymás után lógtak fel a faggyús madárkalácsok. Ha nem kellett volna ebédelni menni a gyerekeknek, azt hiszen késő estig tudtak volna dolgozni ilyen intenzitással.

Az idén először tartottuk ezt a rendezvényünket Pusztavacson, reméljük az itt lévőknek tetszett a rendezvényünk és legközelebb is ilyen hozzáadással vesznek rész a helyiek egyéb más rendezvényünkön is. Köszönjük az iskola és óvoda részvételét, ha tetszett várunk mindenkit legközelebb is.

A 15 év munkája kezd beérni. Most már az ország minden pontjáról lehet hallani, hogy itt is ott is rendeznek hasonló vadetetést, hol a parkokban, az iskolákban, hol például egy állatkertben, de higgyék el az igazi kint a szabadban a mezőn, erdőkbe és itt tudunk a legjobban segíteni a vadonélő állatoknak, madaraknak a hideg zord téli időben.

Több fotó az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...