12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Díját a családjának ajánlja

– Az életében legendásan központi elem a család. 

– Igen, az mindennél fontosabb. 42 éves házas vagyok ebben az évben. Nagy titka az életemnek, hogy megtaláltam a feleségemet. Fiatalon kerültünk össze és jöttek a gyerekek. Az egész vállalkozásunk nem működne, ha nincs egy asszony a háttérben, aki stabil, biztos hátteret, otthont biztosít a mai napig. Az élet értelme, hogy a család legyen együtt, legyen munkánk, legyen egészség a gyerekeknek és a menyecskéknek. A Cegléd Város Sportjáért díjat is  feleségemnek Évának, két fiamnak Zoltánnak és Rolandnak és a menyeimnek Nórának és Laurának ajánlom.

– Volt olyan pillanat, hogy azt érezte, minden a helyére került az életében?

– Igen, amikor a kisebbik fiam  súlyos betegségből meggyógyult. Attól a pillanattól fogva tudtam, hogy nem egyedül vagyunk a Földön. Akkor nagyon sokan támogattak minket lelkileg, velünk éreztek. Sokat köszönhetünk Ehrlich Mária belgyógyász-főorvosnőnek is. Soha nem felejtem el nekik! Akkor vált erőssé bennem az elhatározás, hogy nekem is segítenem kell másoknak. Sok vállalkozónak mondom, ha nekünk semmi hátrányt nem okoz, miért ne tennénk jót? Rengeteg ember van, akinek sok pénze van, mégis lelkileg nyomorban él, mert csak az élteti, hogy még több legyen. Nekem, amit elértem abból másokat is részesítenem kell. 

– Lehetne jobb az élete, vannak még céljai?

– Nagyon meg vagyok elégedve, a család egészséges, dolgozni tudunk, van erőnk a munkára. Mi kell még?! Célok? Engem a munka éltet. Szokta mondani a feleségem, hogy ha megnyerném a lottó ötöst, akkor is ugyanúgy felkelnék hajnalban és mennék a vágóhídra, 1967 óta dolgozom. Most már a fiaim is együtt vannak velem a munkában és ez óriási öröm, most többet vagyok velük, mint mikor gyerekek voltak. Roland nélkülözhetetlen a cég vezetésében, előbb volt vonzalma a szakmához, de most már Zoli fiam is bekapcsolódott. Büszke vagyok rá, hogy ő a Magyar Húsipari Szövetség ellenőrző bizottságának elnöke.

 


Pákozdi Benő

A ceglédi sportélet több területének és számos karitatív tevékenység bőkezű támogatója Cegléden született, „sportos” családban nőtt fel, ami az ökölvívás örökletes, versenyszerű művelését jelenti.  Bátyja is élvonalbeli ökölvívó volt, 1976-ban a Montreali Olimpián a magyar csapat tagja. A Pákozdi testvérek tehetségére és szorgalmára korán felfigyeltek a szakemberek és hamar kinőtték a ceglédi lehetőségeket. Pályaképük kialakításában azonban első helyen a szakmai szempontokat, a biztos megélhetést és jövőt tekintették elsődlegesnek. Így váltak a sport mellett Cegléden elismert húsipari vállalkozókká.

Pákozdi Benő a CVSE ifjú tehetségeként magyar ifjúsági bajnokságot nyert, tagja lett a korosztály válogatottjának. 1971-ben már a felnőtt országos bajnokságon is a dobogón állhatott és tagja lett a müncheni olimpiára készülő bővebb válogatott keretnek. Noha fiatal kora és tapasztalatlansága miatt nem lett tagja nagy nevekkel bíró olimpiai csapatnak, jutott számára a játékokkal kapcsolatos élmény. A Magyarországon áthaladó olimpiai láng Ceglédet is érintő stafétájának tagja volt, ezzel a lehetőséggel elismerve kivételes tehetségét és emberi tulajdonságait.

Nem sokkal később – 1973-ban – egy komolyabb sérülés miatt abba kellett hagynia a versenyszerű ökölvívást, de a sporttól napjainkig sem szakadt el. Egy időben bekapcsolódott a tenisz szakosztály munkájába, több egyéni- és csapatversenyen bizonyította adottságát ehhez a sportághoz is. A  tenisz máig az egyik kellemes  kikapcsolódása és ha teheti baráti körben gyakorolja azt.

Pákozdi Benő állandó vendége a CVSE labdarúgó csapat bajnoki mérkőzéseinek, ami ennél sokkal többet jelent, tagja és támogatója az NB II-es csapat társadalmi vezetőségének. A sikeres és népszerű vállalkozó a sport mellett számtalan más civil kezdeményezés támogatója. Hosszú évek óta a Pákozdi Kupa Terem Labdarúgó Bajnokság atyja és kiemelt szponzora. ML

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...