11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Tíz év az iskola élén

– Látványos változás, hogy az elmúlt tíz év alatt több tagintézménnyel is bővültek.

– Valóban, nagyon sok fejlesztés történt és nem csupán a Posta és Báthori utcai óvodák lettek református fenntartásúak, hanem a kőröstetétleni iskola és óvoda is tagintézményünkké vált. Jelenleg mindent egybevetve 1150 gyermek tartozik hozzánk, 100 pedagógus és 50 technikai munkatárs dolgozik nálunk. A fejlesztésekhez sorolnám a templomkert megszépülését, amely az iskolaudvart is bővítette, a bazársor átalakítását, ahol hittant és egyházi éneket tanítunk. Az építendő tornateremnek a tervei már készen vannak, most pályázati lehetőséget várunk, hogy megvalósulhasson a beruházás. Tehát a jövőbeli fejlesztések iránya is megvan.

– Az eredmények vitathatatlanok, emellett azonban Ön megosztó személyiség is, mint a menedzser típusú vezetők általában. Mit gondol erről?

– Iskolánk egykori tanára mondása jut eszembe: “hibáinkat magunkénak valljuk, eredményeinkről nem tehetünk.” Harcos természetű vagyok, nem megalkuvó típus, de úgy gondolom, éppen ez a személyiség adja a teremtő erőt. Egyébként Cegléden, és a társadalomban mindenhol jellemző a jónak útjába álló kicsinyes irigység, a rosszindulat, a kekeckedés.

– A tervek azt is jelentik, hogy az ősztől induló új igazgatói ciklusra is pályázik?

– Vannak terveim, aki ismer, az tudja ezt rólam. A fenntartón – a három református gyülekezeten múlik, – hogy kivel folytatják a munkát, velem vagy valaki mással.

– Tíz év azért hosszú idő, milyen elképzelése van arra vonatkozóan, ha nem választják meg?

– Többféle megkeresés érkezett hozzám oktatási és politikai oldalról is. Pedagógusként is folytathatom, akár itt, akár középiskolában, de a szőlészet-borászat is családi örökség, tehát sokfelé húzhat a szívem.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...