12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szellő Imre készen áll

Javában zajlanak a holnapi profi ökölvívó gála előkészületei Szentesen. Szellő Imre olimpiai ötödik helyezett ceglédi bokszoló a holnap 22.00-kor sorra kerülő M1-en is élőben közvetített sporteseményen profi ökölvívóként először lép szorítóba. Ellenfele (képünkön) a rutinos grúz Berikashvili lesz és már túl is vannak a mérlegelésen.
A bokszoló pénteken a Ferobox Event szentesi gáláján rögtön hatmenetes mérkőzéssel debütál. „Majd a mérkőzés után tudok róla igazából beszélni, hogyan sikerült a felkészülésem – árulta el Szellő a monokli.com-nak. – Az biztos, hogy elvégeztem a megfelelő terhelést: délelőttönként futottam, délután pedig a szakmai feladatokat végeztem. Bízom benne, hogy jól sikerül a premier. Azért szerintem olyan nagyon nem lesz más, mint a félprofi meccseim. Persze: nem ugyanaz a környezet, ráadásul Magyarországon lépek a kötelek közé, élő tv közvetítés keretében, de azért egetverő különbségek nem lesznek.”
Szellő egyelőre nem ideges a bemutatkozása miatt, ami nem véletlen, hiszen nem most kezdte ökölvívó a pályafutását. „Tizenhárom éves korom óta űzöm ezt a sportot. Bokszoltam már Amerikában, Kínában, Olaszországban, Indiában, Pakisztánban, a világ szinte minden pontján, úgyhogy nincs miért idegesnek lennem. A meccs előtti napokon, amikor jobban tudatosodik bennem, biztos picivel izgatottabb leszek. De az igazi különbség majd akkor kezdődik, amikor már 8-10 menetes meccseim lesznek.”
Mivel Szellő nemrég még félprofiként kereste a kenyerét, rögtön hatmenetes meccsen debütál Szentesen a profik között, ráadásul Berikashvili ellen, aki egy igen tapasztalt bunyós. A gálán Bedák Zsolt WBO Eb, míg Nagy Lajos Márk WBO ifjúsági címét próbálja megvédeni. Ezen kívül szorítóba lép még a WBO ranglista tízedik helyezettje Kelemen Balázs, valamint a nagyváltósúlyú magyar bajnok Kovács Attila, a két ifjú kecskeméti titán Baranyi Richárd és Laki Róbert mellett. Természetesen nem marad ki a programból a helyi kedvenc, Nagy ”Lütyő” Imre sem.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...