12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Vádlott lett a tragikus baleset sofőrje

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2013 októberében Cegléden egy éjszakai száguldozás során okozott balesetet úgy, hogy az két fiatal lány halálához vezetett.

A hir24.hu által “Az év legfelkavaróbb balesetei” közé sorolt tragédia napján V. Brigitta (†16) a születésnapját ünnepelte, vele volt legjobb barátnője, G. Kitti (†16). A fiatalok Cegléden buliztak, hajnalban indultak haza. Az autót a most vád alá helyezett J. Sándor (18) vezette, aki alig egy éve kapta meg a jogosítványát. Az elsődleges adatok szerint nem ivott, és nem drogozott. ­Rutintalanságára rátett egy lapáttal, hogy az autót is kölcsönbe kapta, soha nem vezette azelőtt. A szombat éjszakai buli után, a hajnali órákban Cegléd lakott területén, a Külső-Jászberényi úton a megengedett sebességet erőteljesen túllépve, mintegy 85-90 km/h sebességgel száguldott egy Opel Astra személygépkocsival. Vezetői gyakorlata szinte egyáltalán nem volt. A gépkocsiban a vádlotton kívül még öten utaztak, egy fiú és négy, még kiskorú lány. 

A férfi haladása során utolért egy szabályosan, 50 km/h körüli sebességgel közlekedő személygépkocsit. A vádlott – mit sem törődve a nagy sebességgel és azzal, hogy az autóban többen utaztak, mint lehetett volna – úgy előzte meg az utolért gépkocsit, hogy a kormányt hirtelen balra, majd jobbra, aztán megint balra rántotta. A gyors irányváltoztatások miatt a férfi elveszítette uralmát a jármű felett, és az úttestről balra lesodródva egy út menti villanyoszlopnak csapódott.

A baleset következtében a vádlott két utasa, a két fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egyikük a helyszínen, másikuk a kórházba szállítását követően életét veszítette. A többi utas súlyos, nyolc napon túli sérüléseket szenvedett. A balesetben a vádlottnak könnyű sérülései keletkeztek. A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Ceglédi Járásbíróságon emelt vádat a férfival szemben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....