13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Növények napsütötte kertbe

A száraz, forró kertbe ültessünk minél több cserjét, sziklakerti növényt, és mediterrán fűszernövényt. Válasszunk minél vastagabb levelű példányokat, amelyek sokáig tárolják a nedvességet és a vizet. Cserjék közül választhatjuk az egész nyáron virágzó cserjés pimpót, mely sárga, rózsaszín, fehér színváltozatban létezik, 40-50 cm-esre nő meg, de a nyári orgona is imádja a meleget, 1-1,5 méteres lesz, lila és fehér virágszínben kapható.

Ha napsütötte helyre már mindenféle egynyárival próbálkoztunk, utolsó esélyként a vincát ajánlom, mely ilyenkor nyár elején jelenik meg a kertészetekben és egészen nyár végéig megvásárolható, kifejezetten imádja a tűző napot. Az én kedvenc egynyári virágom a napvirág, a gazania többféle színt szoktam egy cserépbe ültetni, így mutat jól igazán. Nevét onnan kapta, hogy csak akkor nyitja ki virágait, ha süt a nap. Nyári szünetre egy Márai-idézettel szeretnék nektek kellemes pihenést kívánni, szeptemberben újra jelentkezem.

“Most megtelt a kert. Ez az ő pillanata, a nagy bemutató, a díszelőadás. Minden és mindenki a helyén. A páfrányok izgatott ünnepélyességgel állanak sorfalat a tündéri rózsának, a lámpalázas szegfűnek, az izgalomtól halott sápadt liliomnak. Megtelt a kert az egyetlen tartalommal és értelemmel, amely létének oly titkos és oly köznapi értelme. Megtelt a kert valamivel, amelyen egyszerre dolgozott a kertész és a fátyolkabogár, a szél és az eső, Isten és a méhek. Titokzatos munka volt. Éjjel és nappal szőttek és illesztgettek, kreáltak és idomítottak a kertben, hónapokon át. Most itt van, teljes érettséggel, s nincs semmi célja. Nem akar hasznos lenni. Csak lenni akar – nagy tanítás ez! Érted?”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...