4.9 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Aratott a möggy

Aratott a möggy, mondhatnák egy hamis szófordulattal és mégis, minden várakozást felülmúlóan nagy sikerrel fejeződött be az I. Kőrösi Möggyfesztivál június 27-28-án. Már a Jóisten is mosolygott ránk, amikor elkezdtünk építkezni a rendezvénynek helyet adó Deák és Szabadság téren, hiszen az egész heti hűvös és szeles idő csütörtökre kellemes meleggé változott, ami kitartott egész vasárnapig. 

Pénteken délután 6 órakor kitehettük a megtelt táblát, hiszen a zömében nagykőrösi, ceglédi, kecskeméti és fővárosi látogatók elözönlötték a teret és válogattak a szebbnél szebb kőrösi möggyből és az azokból készült termékekből. A korai estén fellépők vastapssal és remek hangulatban tértek haza, a napra a ceglédi Gríz zenekar tett koronát éjfélig tartó utcabáljával, amelyen tömegek ropták a táncot.

A szombati főzőverseny nem jött volna létre a 35 lelkes séf nélkül, akik egész délután gondoskodtak a kilátogatók ellátásáról és a zsűri elkápráztatásáról. A meggyes pite illatú szombatot Rákóczi Feri remek hangulatú interjúi színesítették, hogy meggyet enni jó, csökkenti a ráncokat és boldogság-hormont termel, ugyanis ennyi kacagó és vidám ember még nem járt ebben a dél-pest megyei kisvárosban, mint ezen a hétvégén. A vásári forgatagot Kőhalmi Ferenc bűvészmutatványai és a Paprika Jancsi Bábszínház műsora tarkította.

A visszajelzések alapján a rendezvény minden várakozást felülmúlt, nagy tömegeket mozgatott meg, tökéletes programkínálattal rendelkezett és precízen szervezett volt. Sok kollegám és kőrösi cég, civil szerveződés munkáját dicséri az elmúlt hétvége és a nagyszámú lelkes nagykőrösiét, a termelőkét, akik miatt meggyünnepé változott ez a hétvége. 

Ha számokban akarjuk kifejezni a sikert, akkor a két nap alatt elfogyott 1500 kg meggy, 500 városnéző kisvonat jegy, 300 darab a város möggyes sütijéből, 100 liter frissen facsart meggylé és 25 hordó meggysör.  Tehát ezentúl,  ha möggy akkor  Kőrös, jövőre veletek ugyanitt!

László Ditta, igazgató – Nagykőrösi Arany János Kulturális központ

FOTÓK az eseményről Töreki Zsolttól az Arany János Kulturális Központ facebook-ján itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...