12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

A Szeretet ebédje

December 7-én az Optima Gumiszervíz támogatásával jótékonysági ételosztást szervezett rászorulók részére egy húszéves fiatalember, Farkas Zsolt a Szabadság téren. A Kisméhecske Kifőzde által – szintén társadalmi munkában – elkészített pörkölt, krumpli és savanyúság és az önzetlen segítők jóvoltából sütemény is várta a melegedő sátorban a rászorulókat. A mozgásukban korlátozott rászorulóknak pedig a Mazda Zakar által felajánlott autóval vitték házhoz a meleg ételt a lelkes szervezők.

– Én nem kábítószerezek, dohányzok, egyszóval nincs káros szenvedélyem, viszont “kedvem támadt” karácsony előtt segíteni a rászorulókon. A környezetemben is sok olyan ember van, aki dolgozik becsületesen, de az adósságok miatt nem tud enni adni a családjának. Legalább így az ünnepek idején ők is hadd fogyasszanak el egy tál pörköltet. – számolt be kezdeményezésének okáról a szervező. – A Szeretet ebédjére örömmel vártuk a gyermekjóléti központtal együttműködő rászoruló családokat, a hajléktalanszálló lakóit, és más hátrányos helyzetűeket. Akik pedig mozgásukban olyan mértékben korlátozottak, hogy nem tudnak eljönni, azoknak kiszállítottuk az ételt. A cegledipanorama.hu oldalon és a lap facebook-ján hirdettük, hogy várjuk azokat is, akik egy tányér süteménnyel, jó szóval hozzá tudnak járulni a rászorulók megvendégeléséhez.

A jelzett napon tucatnyi ceglédi lakos, idősebbek, fiatalabbak, férfiak, nők, gyerekek jelentkeztek az önkormányzat által biztosított melegedősátornál, süteményekkel vagy éppen segítőként ajánlkozva.

– Reggel hat óta sütöttem a 200 süteményt a rászorulóknak. – meséli Kucsera Mária, majd hozzáteszi: – szociális munkás vagyok, bár most éppen munkanélküli. De azért engem minden ilyen kezdeményezés megérint, ez foglalkozási ártalom. Láttam a Ceglédi Panoráma weboldalán a felhívást és most itt vagyok.

A többi segítő is helyesel, ők is úgy érezték van mit adniuk, ezért aztán lelkesen tálalnak, süteményt csomagolnak a déli 12-re már kígyózó sorban álló nehézsorsú embertársaiknak. A pörköltöt adagoló Nagyné Gráf Éva, a Hajléktalanszálló vezetője véleményét is megkérdeztük a kezdeményezésről: – Fantasztikus dolog, hogy a fiatalok is gondolnak a hajléktalanokra, pedig nem gondolná az ember, hogy érdeklik őket mások nehézségei. Példaértékű, hogy Zsolt ilyen nagyszabású segítségnyújtással sietett a rászorulók segítségére. Ami különösen azért nagy segítség nekünk, mert a szállóban a lakóknak általában két szelet kenyér az ebédjük, nagyon ritkán jutnak meleg ételhez. – mesélte a vezető.

A Szeretet ebédje keretében mind a 200 adag pörkölt elfogyott, a szervező és segítői pedig már a következő akciót tervezgetik.

FOTÓK az eseményről Krizsán Ervintől itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....