5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Az újabb bravúr nem sikerült

A miskolci bravúr után a címvédő PINKK-et fogadta a Cegléd. A pécsiek szinte végig vezetve arattak magabiztos győzelmet. A harmadik etap végén már 18 pont volt a csapatok között. A CEKK a záró szakaszban még 5 pontra felzárkózott, de fordítani nem tudott. Pécsi oldalon Ashley Key 24 pontot szerzett.

A CEKK – továbbra is Hadzovic nélkül – 7-7-ig tartotta a lépést. Ezt követően a pécsieknél Faulkner, Gémes-Sarok és Key villant. Az első szakasz hajrájára stabilizálta 6 pontos előnyét a PINKK, de Kobolák és Gorjanácz még 19-16-ra felhozta a hazaiakat. A második negyed elején a pécsiek fiatal tehetsége Nagy Dorottya villant, a triplája után már 28-20 állt az eredményjelzőn.

Folytatódott a hullámvasút, Skoric és Gorjanácz még 28-24-re felhozta a CEKK-et és ekkor Szentendrei Áron időt is kért. A PINKK rendezte a sorait, 11-0-s futással reagáltak a felzárkózási kísérletre. Ami szerdán sikerült Cziczás László csapatának, hogy a lélektani 10 pontnál jobban nem engedte el esélyesebb riválisát, az a PINKK ellen nem jött össze. A félidőben már 41-28-as pécsi előnyről árulkodott az eredményjelző.

A harmadik szakasz első felében 12-16 pont között mozgott a különbség. A folytatásban pécsi oldalon Őri két hármasa is utat talált a gyűrűbe, majd Key büntetői után 59-39-re vezetett a címvédő. A pécsiek a záró szakasznak 18 pontos előnnyel vágtak ki. Ekkor a Miskolcon remeklő Skoric és Kobolák vezérletével egy utolsó nagy hajrát indított a CEKK. Szentendrei Áron időkérése ellenére 63-54-nél hosszú idő után egyszámjegyű volt a különbség.

A PINKK közel 5 perces kosárcsendje alatt végül egészen 63-58-ra kapaszkodott fel a Cegléd. Ekkor azonban Key és Faulkner ismét megvillant, majd Nagy Dorottya hárompontosa eldöntötte a győztes kilétét. A negyedik negyed rövidzárlatát leszámítva a PINKK kézben tartotta az irányítást és két kiemelkedő képességű légiósának köszönhetően begyűjtötte a győzelmet.

Eredmény: Ceglédi EKK – PINKK-Pécsi 424 64-75 (16-21, 12-20, 15-22, 21-12)

FOTÓK a mérkőzésről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...