11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Díszgalambok szemléje

Díszgalamb kiállítást és versenyt tartott a V-48-as Díszgalamb-tenyésztő Egyesület február 6-7-8-án a Vasutas Sportcsarnokban. Az évente hagyományosan megtartott rendezvényen 66 tenyésztő mutatta be 36 fajta galambját és néhány fajta díszbaromfit, összesen több mint ötszáz példányt. A sok különleges fajta galamb nemcsak a szakmabelieket, de sok érdeklődőt is vonzott.

– Célunk az, hogy a nagy múlttal rendelkező, kilencven éves egyesületünk fiatal tagokkal gyarapodjon, hogy sok újoncot megismertessünk a galambozás rejtelmeivel, szépségeivel. Ezért különösen örültünk annak, hogy egész osztályok látogattak el a kiállításra – tájékoztatott Pákozdi Tibor, az egyesület elnöke. – Nekünk, galambosoknak is nagy élmény látni a sokféle színpompás, különböző típusú, fajtájú galambot egy helyen. Az idei kiállítás felhozatalából látszik, hogy jó munkát végeztek a tenyésztők, a tájegységekre, vagy akár városokra jellemző fajták legszebb példányait hozták el a megmérettetésre. Elég sok volt a kiállítottak között a nagytestű galamb, mint a  texán, strasszer, mondén. Cegléden a mi galambjaink a fekete csaposok, a magyar szakra és a sirályka. Ezekkel nagy eredményeket értünk el, tavaly a fajtaklubban és az országos versenyen is győztesek lettünk. – mesélte Pákozdi Tibor, aki 40 éve tenyészti a galambokat. 

A három napos rendezvényen a verseny mellett a tenyésztők eszmét cseréltek a galambozás titkairól, vasárnap pedig az eredményhirdetést követően átadták a díjakat a legszebb fajtagyőztesek tenyésztőinek. Szellő István különdíjakat ajánlott fel.

FOTÓK a kiállításról Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...