13.8 C
Cegléd
2024. március 11. hétfő
spot_img

Húsvéti bárányburger

Nos, a bárányburger esetében nem volt nehéz meggyőzni engem sem, ínycsiklandó receptet készített a képernyőn Fördős Zé. Elkészítéséhez az első lépés a jó minőségű bárányhús beszerzése, ilyenkor húsvét táján azért könnyebb hozzájutni. Én megbízható barátaimtól szerzem be az alapanyagot: ugyeri füvet legelnek a barik! (Ezúton köszönet Évának és Józsinak!) A recept számos alkotóelemből áll, de elkészítésük nagyon egyszerű, így gyerekek bevonása erősen ajánlott!

húspogácsához báránylapockát, vagy combot finomra darálunk, ha száraz füstölt mangalicaszalonnát adunk hozzá, őrölt köménnyel, korianderrel, sóval, borssal fűszerezzük és olajos kézzel pogácsákat formálunk belőle. Majd tálalás előtt serpenyőben, vagy grillen zsiradék nélkül megsütjük.

Karamellizált olajbogyó: 3-4 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd rádobunk 30-40 szem magozott fekete olajbogyót félbe vágva, picit pirítjuk rázogatva, majd egy kocka vajat és csipet sót adunk hozzá.


Raita – Joghurtos mártás
: sűrű görög joghurtot sóval, borssal, néhány gerezd fokhagymával, fél citrom héjával, levével és petrezselyemmel elkeverünk (ha van otthon mentalevél az is mehet bele)

Savanyított lilahagymához a lilahagymát felkarikázzuk, majd ecetes, sós, cukros, babérleveles vizet forralunk, felét félretesszük, másik felével a hagymát leforrázzuk, állni hagyjuk. 

Uborkasaláta: szeletelt kígyóuborkát, a félretett lével, kaporral, petrezselyemmel elkeverjük. 

A találáshoz egy ciabatta vagy császárzsemle alsó felére mártást kenünk, rá egy kanál olívabogyó, erre madársaláta, a kisütött hús. Érkezik a lilahagyma, az uborkasaláta és a péksütemény teteje szintén mártással megkenve. Az eredmény: valódi ízélmény, friss, üde tavaszi zamatok! A tökéletes hamburger-partyhoz már csak egy vidám társaság kell: nekünk ez is megvolt….

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...