7.3 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Brókerbotrány-károsultak tüntettek

Hozzávetőleg ötven „hungáriás” és „biztonság trade-s” károsult demonstrált a városháza előtt április 30-án, “Hol van a pénzünk?”, illetve “Teljes kártalanítást!” feliratú táblákkal.
– A Jobbik nem fogadja el azt a különbségtételt, mellyel a kormány csak a Quaestor Értékpapír Zrt. károsultjain hajlandó segíteni – jelentette ki a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Volner János, majd hozzátette: fontos, hogy a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében károsodott 25 ezer ember is megkapja a pénzét. Beszédében hangoztatta nem nagypénzű befektetők kerültek bajba, hanem szorgos munkával hosszú időn át kis megtakarításokat összegyűjtő emberek.
– A Jobbik folyamatosan napirenden tartja és a parlamentben is “kihangosítja” ezt a panaszt – ígérte a politikus, aki arról is beszélt: a párt Damm Andrea ügyvéd-jogvédőt bízta meg a Hungária Értékpapír és Biztonság Trade károsultjainak képviseletével, melyet az érintettek ingyenesen vehetnek igénybe. Ha a hazai fórumokon kimerülnek a lehetőségek, akkor akár nemzetközi szintre viszik az ügyet.
A demonstráción zömében idősebb károsultak vettek részt. Ahány ember, annyiféle történet húzódik meg a károsult-sors mögött. Egy 75 éves hölgy, aki nyugdíjas éveiben összespórolt néhány millióját vesztette el szívesen mesélte el az ő történetét. – Nyugdíj mellett időnként dolgoztam és nagyon takarékosan éltem. Csábító volt a 12, majd később 24 %-os kamat. Kertes házban élek, egyedül, ha kellett valamire, akkor nagy biztonságot jelentett ez a kis tartalék. Azóta nincs nyugalmam. – mesélte a néni.
Egy másik hölgy is csatlakozik a beszélgetéshez, ő is néhány milliót vesztett, amit néhány éve tett be öröksége eladásából „biztonsági tartaléknak, ha az egészségem megrendül és kell a gyógykezelésre”.
Egy másik demonstráló szeptemberben adta el válás miatt a házát, jóval áron alul. – A ház árából rám eső rész kevés volt új életet kezdeni, így egy ismerős javaslatára betettem a Biztonság Trade-hez egy évre. Most minden elúszott. Ismerősöknél lakom, életem munkáját veszítettem el.
Fiatalabb korosztályt képvisel a tüntetők között egy negyvenes férfi– Én nem veszítettem el egész életem munkáját, nem olyan sok pénzem volt bent, nem fogok éhen halni. De az nem teszik, hogy senki nem áll ki mellettünk kormányzati szinten. Miért csak a „questorosok” lesznek kártalanítva? Különösen felháborít ez, miután bebizonyosodott, hogy az országot vezető politikusok is benne voltak. – mondta feldúltan, majd hozzátette: semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a brókercégtől mióta tönkrement.
Sokkal többet, mintegy 200 millió forintot vesztett egy ma már nyugdíjas vállalkozó– Építőipari és teherfuvarozó vállalkozó voltam, egész életem munkáját, a budapesti ingatlanaim árát tettem be ide két éve egy ismerős javaslatára, 26 %-os kamatot ígértek. Most itt vagyok a havi 80 ezer forint nyugdíjammal. Nem sok jóban reménykedem, de minden lehetőséget meg kell ragadni, ezért jöttem el most tüntetni. Kétszáz sorstársammal együtt ügyvédi irodához is fordultunk, ahol 10 ezer forint befizetésével képviselik az ügyünket, hétfőn május 4-én a Művelődési Házban lesz hivatalos gyűlésünk.

FOTÓK az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...