11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Szélmalomharc a hóval

A hajnal óta szakadó hó kihívás elé állította a Cegléd belterületének hómentesítésével megbízott céget, az Elastic ’91 Kft-t. Folyamatosan dolgoznak a hókotrók a város műútjain. Id. Károly Ferenc cégvezető tájékoztatta lapunkat:

– A kollégák hajnal óta kint vannak az utakon, folyamatosan dolgoznak a gépeink. Szélmalomharcot folytatunk, mert a zuhogó hóesésben, mire a Rákóczi úton végigértünk, kezdhettük elölről a munkát. Most ott tartunk, hogy 9 hóeke, 4 seprőgép és sózógépek járják a várost. Néhány óra múlva végzünk azzal a munkával, amit most meg lehet csinálni, de folyamatosan jön az utánpótlás és estére még 10 centis havat várunk.

– Néhány olvasó megkeresett bennünket azzal, hogy a hó belepte a várost és a hókotrók nem tolják el a havat…

– A mostani helyzet valóban nem látványos. A Magyarországon alkalmazott technika hómentesítésre – leegyszerűsítve – kis mennyiségű hó esetén sózás, nagyobb mennyiségű esetén eltolás. Az elmúlt napokban leesett hóba már beleszórtuk a sót, de eddig olyan hideg volt, hogy nem tudott hatni. Most már emelkedett a hőmérséklet, de várni kell, míg kifejti hatását és olvadni kezd a hókása.

– Többen sérelmezték a dűlőutak járhatatlanságát is…

– Cégünknek a várossal a város belterületi műutaira van szerződése és gépeink nem is alkalmasak földutak hómentesítésére. A városban azonban szívesen segítünk feladatellátásunkon túl is, ma a mentőállomásnál és a rendőrkapitányságnál is segítséget nyújtottunk a hó eltakarításához.

Fotó: Kisfaludi I / Vígh Hajnalka

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...