9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Képek és pixelek

Apáti-Tóth Sándor Nagyanyám félbevágott körtéje című képét választotta a fenti című országos fotótárlat kuratórium a plakátjához.

A 15 év után újra megrendezett Nemzeti Szalon 160 alkotó hétszáznál több képet és videóját mutatja be, sőt tematikusan egységekké is rendezi: A Hely, ahol; Szemben; Testkép; Nézőpont; Varázslat alcímmel láthatunk válogatásokat a budapesti Műcsarnokban. A kiállítás célja, hogy dokumentálja és bemutassa a digitális váltást a fotóművészetben. E feladathoz a nagyszámú kép kevésnek bizonyult, mert a kiállítótérben fényképalbumok és könyvek várják, hogy a látogatók kézbe vegyék. A kiállítás június 26-ig látogatható.

A digitális váltás a jelek szerint a ceglédi Apáti-Tóth Sándornak igen jól sikerült: a művészfotó hagyományos, fekete-fehér eszközeivel is él, de festői líraisággal építi színes alkotásait. Személyes közlése szerint alig várja a hétvégéket, szabadságát, hogy felvételeit aprólékos munkával leheletfinomságúvá alakítsa számítógépén. A nyomdai irányítást fokozatosan átvevő Áron fiának köszönhetően újra egyre több idő jut a művészeti tevékenységre, kiállítás rendezésre.

Több csoportos tárlaton és szentgotthárdi kiállításán túl, ez évben a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában, Salföldön a Pajta Galériában mutatta be, júniustól Nagyváradon, azután Révkomáromban láthatjuk Atlantisz című képciklusát. Ezzel a címmel jelentette meg nagysikerű albumát is, melynek különlegessége, hogy fekete alapra nyomtatta képeit. Munkáit Zalán Tibor gondozásában, haiku tömörségű szövegek kísérik. A jövő évre két kiállításra van meghívása és édesapjával, Tóth Istvánnal is közös kiállítást tervez. Képeinken a Műcsarnok kiállításának plakátját és a Penge című színes csendéletét láthatjuk.

P.R.G.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...