12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Születésnapi képeslaphegy

Eddig körülbelül 600 képeslapot kapott Patrik, akinek édesapja – mivel pénze nem volt ajándékra – képeslapot kért ismerőseitől. Nemcsak Magyarországról jött küldemény, Svédországból, Ausztriából, Németországból és még Japánból is kaptak képeslapokat.

Az internet népe egyként fogott össze a ceglédi kisfiúért, a 6 éves Patrikért, hogy a szegény sorsú gyermeknek felejthetetlen születésnapja legyen szombaton. Az apja egy hónappal ezelőtt kérte a Facebookon ismerő­seit, hogy aki megteheti, küldjön egy képeslapot a fiának, mert neki idén még tortára sem lesz pénze. Az utóbbi hetekben több ezren osztották meg a munka nélküli férfi kérését, aki évek óta egyedül neveli Patrikot.

– Az anyja akkor lépett le, amikor a fiam 3 hónapos volt, azóta egyedül kell helytállnom, szerencsére a nagymamája is segít nekem a mindennapi ­teendőkben – mesélte a Blikknek Gábor.

– Eddig körülbelül 600 képeslap jött, de nemcsak Magyarországról, hanem kaptunk Svédországból, Ausztriából, Németországból és még Japánból is. Sokan küldtek plüss­állatokat is, de volt, aki szintetizátorral és DVD-vel lepte meg a fiamat – mondta meghatottan az édesapa.

Gábor nevetve hozzátette, hogy külön táskában hozza fel minden reggel az újabb és újabb leveleket, ottjártunkkor is többször kellett fordulni, hogy az összes, addig megérkezett képeslap egy kupacba kerüljön.

Patrik boldogan olvasta fel a Blikk munkatársainak a kedvenc üzeneteit, az azonban elég hamar egyértelművé vált, hogy a zenés képeslapok tetszenek neki a legjobban.

– Ha nagy leszek, olyan apa szeretnék lenni, mint apa – foglalta össze tömören jövőbeni terveit Patrik.

Gábor a gyereknevelés mellett verseket ír, sorai sikeresek az interneten. – A saját érzéseimet, fájdalmaimat szoktam papírra vetni, de másoknak is szoktam verseket írni, olyankor igyekszem a megrendelő helyébe képzelni magam – osztotta meg velünk a férfi.

Patrik születésnapja július 9-én lesz, egy népszerű bohóc ingyen elvállalta, hogy szórakoztatja a vendégeket és a kisfiút. Egy több tucat fős motoroscsapat is tiszteletét teszi az ünnepségen, amely szintén ajándékokkal halmozza majd el a hányatott sorsú Patrikot, hogy együtt tegyék felejthetetlenné neki ezt a nyári hétvégét.

Balázs Barnabás Blikkben megjelent írása itt olvasható teljes terjedelmében.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...