3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

In memoriam Bátor Ferenc

Nehéz szívvel vettem kézbe a tollat. Értesítettek, de nem akartam elhinni! Tudom, persze, hogy tudom… születésünktől meg vannak számlálva a napjaink. Kegyetlen igazság! Végleg elköszönt tőlünk Bátor Ferenc nyugállományú dandártábornok.
Parancsnokként köztiszteletnek örvendett Cegléden, és hadseregszerte. Rendfokozati tekintélyét növelte a beosztásában végzett vezetői munkájának elismertsége. Nem kellett elvárnia, hogy külön tiszteljék. Tevékenysége, példamutatása alapján becsülték katona beosztottjai, és a polgári dolgozók.
Magas szintű katonai tudását jól, eredményesen kamatoztatta parancsnoki beosztásában. Nem napi intézkedésekkel, hanem előrelátó döntésekkel vezetett. Beszámoltatások, ellenőrzések során magas követelményt támasztott.
Katonaember volt, aki az alárendeltjeiben is meglátta az embert. Ha kellett, akkor még a lehetőségei végső határáig is elment, hogy segítsen. Fontosnak tartotta a jó munka- és személyes kapcsolatok állandó fenntartását, erősítését. Korábbi munkatársait még magas beosztásában is megismerte. Tette ezt magától értetődő természetességgel.
Hús-vér ember volt, lehettek hibái, azonban ezek soha nem befolyásolták lényegesen vezetői munkáját. Közvetlen, alapvetően optimista, derűs alaptermészete jó hatással volt környezetére.
Végtelenül becsületes volt! Neki az írott, a szóban elhangzott ígéret szent dolog volt. Miután becsapottnak érezte magát, lemondott beosztásáról, ígéretesen szép katonai pályájáról. Ritka, szokatlan, bátor tett volt. Mindenki szégyenteljes dolognak tartotta a Neki megítélt nyugdíj mértékét.
Mintegy kárpótlásként, nyugdíjasként is megbecsülést kapott a polgári életben. Felkérték alpolgármesteri feladatra, amelyet elvállalt, és társadalmi munkában igen eredményesen végzett.
Mindig szívügye volt a családon belüli szerető kapcsolatok ápolása. Betegsége Tőlük, és Tőlünk is elvette.
Végső elköszönéskor szokás mondani, hogy a szeretett halott emlékét kegyelettel megőrzik. Gondolom, sokak nevében írhatom, Mi nem fogadkozunk!
Míg mi élünk, velünk együtt lesz Bátor Ferenc nyugállományú dandártábornok!
Nyugodjon békében!
Kocsis István nyá. ezredes

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...