11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Újra győztünk!

Az ötödik fordulóban a Vác FC csapata látogatott Albertirsára. A Békéscsaba elleni 3:0-s győzelem óta, sajnos nem jött ki a csapatnak a lépés és hiába futballoztunk jól a többi találkozón is, de a pontrúgásoknál vétett hibák miatt, nem sikerült győzedelmeskednünk. Szerencsére idáig.
IMG_7380 másolataA mérkőzés lassabb iramban kezdődött, az első 20 percben egyik csapatnak sem volt komolyabb lehetősége, a mezőnyben zajlott a játék. Még ha nem is volt gyors és szép a játék az első félidő első felében, de számunkra fontos volt, hogy ezúttal nem kerültünk gyorsan hátrányba, ahonnan sokkal nehezebb volt futballoznunk az előző mérkőzéseken. A félidő második felében már jobban felpörgött a játék, megjöttek a helyzetek is, de főként pontrúgásokból, sajnos az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.
A második félidőt mi kezdtük és egyből lendületesen mentünk neki a mérkőzésnek. Már az 53. percben Albert Ádám szöglete után egy nagy lehetőség maradt ki, majd az 57. percben jött egy fantasztikus gól, ami a szezon egyik legszebb találata lesz. A sajátjaink közül biztosan, de talán nem nagy kockázat azt mondani, hogy az egész bajnokságban ott lesz a legszebb találatok között.
Először is nagyon fontos kiemelni Wild Tamást, aki minden mérkőzésen kiemelkedően játszott a szélen, így volt ez ma is, több jó megmozdulása is volt, de aztán az 57. percben jött a varázslat. Egy megkerülős csellel túljutott ellenfelén, majd az alapvonaltól a büntető terület felé húzta be a labdát, ahol egy embert ismételten megvert, már a tizenhatos közepén járt, mikor a hosszúra gurította a labdát, ahol érkezett az eddig védőként játszó, de most a középpálya bal szélén lehetőséghez jutó Farkas András és elemi erővel a léc alá vágta a labdát. Csodálatos gól, nagyszerű előkészítés!
IMG_7371 másolataA gól után is jól játszottunk, támadásban maradtunk és folyamatosan harcoltuk ki a helyzeteket jó megindulásokból, vagy távoli lövésekből, főleg Asztalos révén. A második gólt, ha sikerült volna megrúgni, akkor lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem sikerült, így az utolsó percekben nyomás alá helyezte csapatunkat a vendég együttes, de 1-2 nagyobb helyzeten kívül nem tudták veszélyeztetni a kapunkat. És ezúttal az embernek az az érzése lehetett, hogy bármennyiszer is ívelik be a labdát, valaki mindig kifejeli, vagy szerel. Jól zártak védőink, így nem volt benne a levegőben az újabb pontrúgásból kapott gól. Szerencsére ez igazolódott is, így 1:0-s győzelmet arattunk a Vác FC ellen!
A mérkőzés végén zengett a „Szép volt fiúk!” a 400-450 néző torkából, a csapat pedig két helyet javítva a 11. helyre jött fel a tabellán. Folytatás szerdán, Zalaegerszegen…

IMG_7364 másolataVarga Attila vezetőedző így látta a mérkőzést:
Taktikailag ma nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, fegyelmezettek voltunk, de az első félidőben nem volt szerencsénk. A kulcspasszokban sokat hibáztunk, nem volt gördülékeny a támadásvezetésünk. A második félidőben  már a rúgott gólunkig színvonalasan futballoztunk, utána már célfutballt kellett játszanunk, ami fegyelmezettséggel párosult, így megtudtuk nyerni a mérkőzést.

(forrás: cegledfoci.hu)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...