13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Sajtótájékoztató a népszavazásról

Szeptember 5-én Földi László térségünk országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott Cegléden, Takáts László polgármesterrel közösen.

„Október 2-án történelmi jelentőségű népszavazás lesz hazánkban. Arról dönthetünk, hogy adunk-e felhatalmazást az Európai Uniónak arra, hogy a Magyar Országgyűlés megkerülésével illegális bevándorlókat telepítsen be Magyarországra. Ez a népszavazás erről szól. Nem kevesebbről, nem többről, nem másról. – mondta el a képviselő. – Minden másról ugyanis már döntöttek az emberek. 2003-ban például arról, hogy Magyarország belépjen az Európai Unióba. A magyar kormány azóta is híve és támogatója ennek a döntésnek. A választók félreérthetetlen döntést hoztak 2010-ben és 2014-ben arról is, hogy melyik politikai közösségnek kell irányítania az országot. A kormány tehát a népszavazás másnapján, október 3-án a referendum kimenetelétől függetlenül a helyén lesz és tovább dolgozik.

DSC_2892Október másodika egy válaszlehetőség erre a nemzeti minimumot érintő kérdésre: szeretnénk-e félelemben élni? A kényszerbetelepítés mellett ugyanis nemet mondhatunk a terrorizmusra is.

Minél többen szavazunk nemmel, Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben annál hatékonyabban tudja megakadályozni, hogy veszélyes idegenek tömegét betelepítsék akár ide, Ceglédre, Abonyba vagy Nagykőrösre úgy, hogy ezeket a potenciális terroristákat a mi pénzünkből kelljen eltartani.

Aki arra buzdít, hogy ne menjünk el a népszavazásra, az arra buzdít, hogy ne védjük meg a hazánkat. A bojkottra való felhívás nem hazafihoz és demokratához méltó hozzáállás. Ez nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti ügy. Mindenkinek alapvető érdeke, hogy október 2-án elmenjen szavazni és voksoljon nemmel.” – zárta szavait Földi László.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...