13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Horváth József válasza “CVSE zavarok” című írásunk kapcsán

Néhány napja írás jelent meg oldalunkon Horváth József vezetői tevékenységéről a város legnagyobb civil szervezetének élén. Mint írtuk, “az elnök közvetlen környezete úgy tűnik erről nem vesz tudomást, a vezető tevékenysége sok tekintetben vált az utóbbi időszakban megkérdőjelezhetővé. Negatív vélemények a sportemberek és a lakosság kritikus, szókimondó rétegeiben is elterjedtek. A pattanásig feszült helyzet a néhány hete megtartott ünnepségen csúcsosodott ki, melyen a CVSE olimpikonjait köszöntötte a város apraja-nagyja, az elnök azonban nem tisztelte meg a város lakosságát, az egyesületet és sportolóit részvételével.”

Írásunkban kérdéseket is feltettünk Horváth Józsefnek a város lakosságának nagy részét érintő ügyben a közpénzből működő egyesület tevékenységéről az alábbiak szerint:
– Kik jelenleg a CVSE elnökségének tagjai, mikortól és meddig szól a mandátumuk?
– Hol olvasható a jelenleg hatályos alapszabály, amely alapján működik az egyesület? Az alapszabály megfelel-e a jelenleg hatályos törvényeknek?
– Hány tagja van az egyesületnek szakosztályonként, szakosztályonként mennyi tagdíjbevétele volt az egyesületnek az elmúlt évben?
– Volt-e közgyűlése az egyesületnek 2015-ben és 2016-ban, és ha volt mikor?
– Az önkormányzat mekkora összeggel támogatja az egyesületet, ez az összeg milyen elvek alapján kerül elosztásra a különböző szakosztályok között?
– A Vasutas Sportcsarnok (volt zsinagóga) tulajdonosa a CVSE volt 1966 óta, egészen az utolsó évekig. Tudomásunk szerint az egyesület jelzálog hitellel terhelte meg a volt zsinagógát, de nem tisztázott az összeg hova került. A CVSE fektetett-e be pénzt a Hungária Brókerháznál?
– A Vasutas Sportcsarnokra felvett jelzálog összeget mire fordították, mikor és miből fizetik azt vissza a hitelezőnek?

images_2016_horvathHorváth József az alábbi választ küldte meg lapunknak:

“Tisztelt Ceglédi Panoráma!

Kivártam…

…, hogy mi történik. Az történt, amire számítottam!

A történet sem lényeges, az sem fontos, hogy igazat írjanak, hogy kérdésekre választ kapjanak…

Úgy érzem, hogy a megjelentett írásnak semmi más célja nem volt, csak az, hogy a törvénytelenségek, visszaélések látszatát keltő információk, agyszülemények, rágalmazások kritikátlan közlése megvalósuljon. Ha nem ez lett volna a cél, akkor az érintett és megszólított félnek nem utólag, a magyarázkodás látszatát keltve kellene reagálnia, igaz szerkesztő úr?

A Ceglédi Panoráma szerint az a korrekt eljárás, hogy az elnökség – mint érintett vezető szerve a CVSE-nek – által írt reagálást, válaszokat, miként Takáts polgármester úr válaszait is a hozzászólások között “rejtegeti”? Miért nem teszi oda ahová szánták? Ők nem hozzászólók, hanem érintettek, megkérdezettek!

Nem először teszik meg, hogy fél információk és csúsztatások alapján jelentetnek meg személyemet és rajtam keresztül az egyesületünket lejárató cikket! Elfogyott a türelem! Nem fogom hagyni, hogy a közvélemény tájékoztatása ürügyén lejárasson engem és akarva, akaratlanul a Ceglédi Vasutas Sportegyesületet!

Ha a kérdéseire válaszolok, akkor abból nem derül ki, hogy a cikkben írtak nélkülöznek minden valóságalapot! Egyetlen igényem, hogy a Tisztelt Olvasó tisztán lásson, ezért megpróbálom összefoglalni a tényeket, mert sem ügy, sem helyzet sincs a klubban – így legfeljebb csak a Ceglédi Panoráma szerkesztőjének idegei lehetnek pattanásig feszültek…

Cegléd városa – nagyon helyesen – köszöntötte a ceglédi olimpikonokat. Ugyanezt megtette a Ceglédi Vasutas Sportegyesület is, az elnökség fogadáson köszöntette a sportolóinkat. Megjegyzem, hogy a városi ünnepségre a meghívó két nappal a rendezvény előtt érkezett és a CVSE-t Keszthelyi Ferenc alelnök képviselte. Magam a városi ünnepség időpontjában már egy korábban lekötött tárgyaláson vettem részt a CVSE képviseletében.

A CVSE működése mindazok számára nyitott könyv, akiket érdekel az egyesület és annak működése. Akiket érdekel, azok tudják, hogy a szakosztályok önállóan gazdálkodnak, ebből (is) következően a támogatókkal ők állapodnak meg, miként a tagdíjakat is ők szedik be – a tagdíj bevételek egyébként a mérlegben az egyéb bevételek között megtalálhatóak!!! – és használják is fel belátásuk és sportszakmai céljaiknak megfelelően.

A szakosztályaink önállóan szervezik a saját működésüket, minden szakosztályban vezetőség hozza meg a döntéseket. Jómagam, az elnökség, a munkatársainkkal (könyvelés, felügyelő bizottság, gazdasági ügyintéző) együtt a pénzügyi, számviteli előírások betartását, valamint az ellenőrzést végezzük.

Pénzügyi szempontból egyetlen olyan bevételi tétel van, amelynek felhasználása az elnökség (nem Horváth József, kedves szerkesztő úr!!!) hatáskörébe tartozik: ez az önkormányzat áltat adott működési támogatás. Polgármester úr válaszában részletezte az önkormányzat által nyújtott pénzügyi támogatás formáját és tartalmát. Az elnökség az önkormányzati támogatást olyan szempontokat mérlegelve és figyelembe véve osztja el, mint a szakosztályi létszámadatok, az a bajnoki osztály, ahol a csapat szerepel és az eredményesség.

Azt gondolom, hogy a helyi sajtónak illik tudnia, hogy a Ceglédi Vasutas Sportegyesületet 1935 márciusában alapították, tehát 2015-ben volt 80 éves! Az évfordulóról egyébként a tavalyi évi Sportgálán, amely a ceglédi sport legnagyobb ünnepe is – megemlékeztünk, így aztán 2016-ban a küldöttgyűlésen, ha nem baj, nem tartottunk megemlékezést…

Apropó küldöttgyűlés!

Az elmúlt másfél évben 3, azaz három küldöttgyűlést tartottunk, ahol az egyesületi alapszabály azon módosítását is elvégeztük, melynek alapján az új polgári törvénykönyv hatálya alá vonultunk, mely feladat egyébként jogszabályi rendelkezés szerint 2017. március 15-ig kötelező az egyesületeknek! Alapszabályunk az egyesület székhelyén és a szakosztályok vezetőinél is megtalálható.

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület NEM közhasznú szervezet! Így közhasznúsági jelentést sem kell készítenie, sem elfogadnia, sem bírósági nyilvántartásba küldenie!

Az egyesületi, központi weboldal valóban nem friss, kéretik azonban azt a nem elhanyagolható tényt is figyelembe venni, hogy internetes oldal működtetése nem kötelező, annak adattartalma nem jogforrás! Az elnökség arról döntött, hogy a szakosztályok önállóan tartják fent és működtetnek saját weboldalakat. Magát a központi oldalt egy felajánlásból, támogatásként kaptuk, a működtetése, aktualizálása önerőből azért nem megoldott, mert megfelelő szakértelemmel sem én, sem az elnökségi tagok, sem a felügyelő bizottság tagjai nem rendelkeznek. Igyekszünk változtatni ezen a helyzeten!

Szinte minden szakosztályunknak vannak ceglédi támogatói, de természetesen a szponzorokból sohasem elég! Az elmúlt három évben a társasági nyereségadós források összegyűjtésével eddig több, mint egymilliárd forintnyi támogatással tudtuk fejleszteni a létesítményeinket (városi sportuszoda, malomtó széli sporttelep). Érdekes, hogy erről a Ceglédi Panoráma eddig egy sort sem írt….

  1. óta vagyok a Ceglédi Vasutas Sportegyesület elnöke! Elképzelni nem tudom, hogy mitől nem demokratikus az, hogy az egyesületi küldöttek 4 alkalommal választottak meg e tisztségre!

A fentiek alapján felszólítom a Ceglédi Panorámát, hogy a fenti nyilatkozatom, az elnökség közleménye és a polgármester úr válaszai alapján helyreigazító közleményt megjelentetni szíveskedjen! A magam részéről ezúton jelzem, hogy a Ceglédi Panorámának a jövőben csak és kizárólag a CVSE létesítményfejlesztései és a sporteredmények kapcsán kívánok nyilatkozni – a szerkesztő úr üzengetéseire reagálni nem fogok!”

 

Írásunkra a CVSE elnöksége is reagált, melyet már korábban megjelentettünk oldalunkon itt…

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon takaros kis válasz, egyetlen számszaki kérdésre nem felel. Se bevételre, se jelzálogra, se semmire, ami pénz. Ennek vajon mi az oka? Melyik kérdés nem volt ez ügyben világos?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...