12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Albertirsai „Aranyanyu”

Vízvári Csilla
Vízvári Csilla

Egy albertirsai jelölt Vízvári Csilla is bekerült a Richter Aranyanyu díj döntőjébe az idén. A Richter Aranyanyu Díj nőknek szól és célja immár 6. éve, hogy olyan oktatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozó nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. A díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A zsűri és a nagyközönség eddig 37 rendkívüli nőt részesített elismerésben példaértékű munkájáért.

A szociális területen dolgozók kategóriájában szereplő Vízvári Csilla az IRMÁK Nonprofit Kft. vezetője. „Csilla pénzügyi vénája és szociális érzékenysége különösen építő együttállás, valószínűleg ennek köszönhető, hogy a nonprofit szervezet évtizedek óta jól működik, önfenntartó, miközben rugalmasan alkalmazkodik a kliensek igényeihez. Csillának ezzel az innovatív kezdeményezéssel gyerekkori álma teljesült, hisz 13 éves kora óta arra vágyott, hogy egy olyan intézményben dolgozzon, ahol kimondottan szép, számukra ideális környezetben élhetnek a támogatásra szoruló emberek. A vállalkozást férjével együtt hozta létre, amiben ma már fiuk is velük dolgozik.  A legnagyobb figyelemmel ügyelnek, hogy az általuk segített sérült emberek amennyire lehet, jól beilleszkedjenek, ne hatalmas hálótermekben, a világtól elzárt “védelemben” éljenek. Akit lehet önálló lakhatáshoz segítenek, külső munkahelyeken dolgoznak, aki védettebb közegben működik jobban, annak azt teremtik meg. Az érintett szülők tudják igazán értékelni, hogy mekkora segítség, ha a gyereküket (akkor is, ha már felnőtt korú) biztonságban, nyugalomban tudhatják, olyan helyen, ahol az élete képességeinek megfelelően kiteljesedhet.” – szól az ajánlás.
A Richter Aranyanyu díj döntőseiről készült filmet a www.aranyanyu.hu/dij oldalon lehet megnézni és itt lehet szavazni is rájuk.
A jelölt bemutatása videón:
Vízvári Csilláról bővebben: http://aranyanyu.hu/dontosok/vizvari-csilla

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...