3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ceglédi siker a Disney-nél

A Disney ez évi fődíját kapta meg a ceglédi Pap Zoltán által irányított Kolibri Könyvkiadó a napokban.

Pap Zoltán kiadóigazgató, aki a Ceglédi Panoráma olvasóinak is ismert, hiszen évekig írta a Könyvrovatot, az alábbiakban számolt be a sikerről: „A The Walt Disney Company Kelet-európai régiós vezetősége minden évben tart a legfontosabb partnereinek egy „Disney Napot”, amikor bemutatják a következő 1-2 év terveit. Itt bemutatják, hogy milyen filmek, sorozatok várhatóak a Disney-től és a hozzátartozó nagy cégektől, mint a szuperhősös világot „uraló” Marvel vagy a Star Wars világát kiépítő és ellenőrző Lucasfilm.

Idén díjazták is a partnereket, például a legjobb Star Wars kampányt lefolytató tejtermelő/csomagoló céget, vagy a legjobb ruházati termékcsaládot kialakító vállalatot, és ezen belül átadtak egy fődíjat „A 2016-os év legfontosabb licenc-üzletági partnerének”. Ezt kapta meg a Kolibri Könyvkiadó 2016 októberében.

Fontos megjegyezni, hogy a Disney-nél, mint sok nagyvállalatnál, az üzleti év októbertől szeptemberig tart, ezért kaptuk meg a 2016-os év díját már most, mert ez valójában a 2015. október 1-től 2016. szeptember 30-ig tartó gazdasági évre vonatkozik.

disney2

Az indok, amiért a díjat a kiadó kapta: 2014-ben, amikor a korábbi Disney-könyvekkel foglalkozó kiadó megszűnt, nulláról kellett felépíteni a Disney könyveket megjelentető kiadót. Én ezért költöztem haza, ez volt a feladatom. Emellett persze titkon azt is reméltem, hogy meg tudom szerezni a Kolibrinek a szintén Disney tulajdonú Star Wars könyvek jogait is, ami hosszú tárgyalások után sikerült is 2015. január 1-től.

Az első bő egy évben szinte egyszemélyes szerkesztőségként készítettem a könyveket, Disney és Star Wars vonalon egyaránt. Ez a díj az én személyes elismerésem is, hiszen a kapcsolattartás, tervezés, kereskedelmi aktivitások mellett sokszor én fordítottam, de minimum én szerkesztettem, felügyeltem minden egyes könyvet.

Már a 2015-ös gazdasági év is bíztató volt, de a 2016-os év minden, a Disney által remélt eredményt felülmúlt, mivel 68 %-os növekedést értem el a könyvpiacon egy éves működés után, és elértem a korábban 25 évig működő, megszűnt Egmont kiadó csúcsévének forgalmát. Üzleti szempontból 5-10 %-os éves növekedés esetén már önfeledten ünnepelnek a gazdasági társaságok bármilyen szektorban. Jól látható tehát, hogy mennyivel erőteljesebb volt a Kolibri Kiadó hozzám tartozó, úgynevezett Licenc-üzletágának a sikere, mint egy átlagos növekedést produkáló cégé. Persze lehetne azt mondani, hogy a semminél minden több, de itt nem csak erről volt szó, hiszen nem csak ilyen mértékű növekedést értem el a 2015-ös szinthez képest, hanem kitöltöttem azt a piaci rést is, amit a korábbi kiadó hagyott maga után, de nem csak a forgalom, hanem címszám és példányszám, valamint jelentőség tekintetében is.

Mára megváltozott a helyzet kicsit, mivel a cégcsoport legdinamikusabb növekvő kiadójaként vannak már munkatársaim, akiket irányíthatok, így nekem valóban csak az igazgatói feladatokkal kell foglalkoznom. Ez a díj ennek az elmúlt, „őrült” és hajtós másfél-két évnek a jutalma, mostantól úgy kell dolgoznunk, hogy jövőre is megkaphassuk az elismerést.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...