14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A Karitász segélykiáltása


A Szent Kereszt Katolikus Karitász jótékonysági szervezet, amely a legszegényebbeket segíti adományokkal. Az utóbbi időben nagy kihívást jelent az önkénteseknek a jótékonysági munka, mert egyre több a rászoruló. Erről beszélgettünk Dékány Mária Magdolnával és Böndő-Szegedi Szilviával a szervezet két helyi vezetőjével.
– Hány családnak segít a Karitász Cegléden?
– Több mint 250 rászoruló családnak segít a szervezet. Rendszeresen kapnak élelmiszercsomagot, van, hogy váltva kapnak havonként, mert nem jut mindenkinek minden hónapban csomag. – mondta el Böndő-Szegedi Szilvia. – Munkánk mellett végezzük ezt a tevékenységet, Magdi néni tanár, én pedig szociális szakember vagyok. Munkánk során is kerülünk kapcsolatba rászoruló családokkal, sajnos egyre többel.
– Honnan teremtik el az adományok költségét? – kérdeztem Dékány Mária Magdolnától.
– Az egyházközség havi szinten támogatja a Szent Kereszt Karitászt. Azonban sokkal több rászoruló van évről–évre, sőt most már hétről-hétre növekszik a segítségre szorulók száma. Karácsony közeledtével gyűjtést szervezünk a rászoruló családoknak. Szeretnénk egy kicsit többet adni, mint általában adunk, de erre most egyáltalán nincs lehetőségünk. Ezért kérjük a családok, magánszemélyek, vállalkozók segítségét, hogy tudjunk adni a nélkülözőknek, legalább azoknak, akikkel kapcsolatunk van, s valóban rászoruló, nehéz körülmények között élő, idős, egyedülálló, vagy kisgyermekes családok. – fejtette ki az önkéntes.
Elsősorban tartós élelmiszerre lenne szükség, illetve olyan ajándéktárgyakat is örömmel fogadnak, amiket szervezet az adventi vásáron a templomban el tud adni, s az érte kapott pénzből élelmiszert vásárolhatnak. Aki szeretné támogatnia a Szent Kereszt Katolikus Karitász munkáját hívja az önkénteseket a 06-20-8230390 vagy a 06-70-3678701-es számon.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...