7.3 C
Cegléd
2024. március 26. kedd
spot_img

Féléves beszámoló – Ceglédi VSE Vízilabda

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület vízilabda szakosztály a 2016.-os évet remekül zárta.

A legkisebb csapatunk a számára kiírt LSU-10 baby bajnokságban  három győzelemmel és két elvesztett mérkőzéssel csoport második helyen végzett az őszi alapszakaszban. A gyerekek július 3. óta heti öt edzéssel készülnek a vízilabdás pályafutásukra. Az elmúlt időszakban az edzéseken elsősorban úszásban a gyorsasági állóképesség, dinamika fejlesztésén volt a fő hangsúly illetve labdás edzéseken az egyéni, páros és hármas passzolási gyakorlatok és egyéni és páros kapura lövési gyakorlatokat sulykoltuk valamint heti egy két alkalommal kétkapus edzőmeccseket játszottunk egymás között vagy a 2005-ös és néhány vendégcsapattal. Összességében elmondhatom, hogy stabil 25 feletti létszámmal kevés edzéskihagyással nagyon hatékony munkát végeztünk az őszi idényben.

A szakosztályunk 2005-ös csapata a Kőnigh György Gyerek 2005 bajnokságban teljesítenek nagyon szép eredménnyel, veretlenül végzettek az alapszakaszban, így ők a legjobb 8 között várhatják a rájátszás szakaszát.

A bajnoki szezon közben november 4.-6. között Szolnokon megrendezték az Agócs Gyula Gyerek 2005-ös Vízilabda Tornát, hat csapat részvételével. Innen ezüstéremmel érkeztünk haza és a torna gólkirálya címet is a mi csapatunk játékosa kapta.

Már elkezdődött a téli alapozás, a csapat készül a rájátszás szakaszára, ahol nagyon nehéz meccsek várnak a tavaszi rájátszásban.

A 2004-es csapatunk a Rusorán Péter Gyerek 2003-as bajnokságban szerepelnek és csoportjukban, a 3. helyen zártak így a 7-12 helyért játszanak tavasszal.

Az országos fiú utánpótlás gyermek csapatunk az őszi szezont az elvártnak megfelelően kezdték sokáig vezették a keleti csoportot, de az év utolsó hónapjában elszenvedett vereségek miatt visszacsúsztak a harmadik helyre. A csapatnak a téli alapozás követően a dobogós hely a cél.

Serdülő csapatunk az országos bajnokság keleti csoportjában a bajnokság félidejében a középmezőnybe. A csapatból az elmúlt szezont követően több meghatározó játékos is távozott.

A tél alapozás követően mindenkép a jobb helyezés elérése a cél.

Ifjúsági csapatunk szereplése nem úgy alakult, ahogyan azt a terveztük, de mivel négy első éves ifi játékosból áll a csapat és a többiek a serdülő csapatból játszanak fel így a játékosok becsülettel küzdöttek a meccsen, hajtottak edzésen, de sajnos a kevés csere lehetőség miatt a mérkőzések második felére elfáradtak. Reméljük a következő évben amikor másodévesek lesznek a fiúk,az eredmények is jobbak lesznek.

A felnőtt csapat szempontjából remekül sikerült a 2016-os év. Az interneten fellelhető utolsó 8 év eredményeivel összevetve, 12 meccs után 23 pontot soha nem szerezett a felnőtt csapa, így a  4. helyen várják a tavaszi szezont. A cél a tavalyi alsóház (17. helyezés) után a 9 – 15 hely volt, de most lehetőség van a felsőházra is és ott tovább folytatni a jó szereplést. A siker nyitja a fegyelmezett játék, oda adó edzés és a jó csapat szellem volt, reméljük ezek a pozitívumok megmaradnak. A csapatban nyolc ceglédi illetve származású játékos van, ami szintén nagyon fontos szempont a szakosztály hosszú távú terveiben.

Ezúton köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek céljaink elérésében: edzők, támogatók és nem utolsó sorban a szülőknek, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

Zám Attila

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Valoban! Csak nem minden szamitas jo! Abban az idoben a gyozelem 2 pontot ert!!!! Nehez igy az osszehasonlitas!!!!! Azert gratula!!! Tanko zoli

  2. Köszönjük a gratulációt!De megemlítem mint ahogy írtam ,az MVLSZ honlapján 2008ig lehet vissza nézni az eredményeket,akkor már 3pont járt a győzelemért!Még azt is hozzá tenném hogy 8 évvel ezelőtt fele ennyi vízilabda klub sem volt Magyarországon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...