9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

90 ezer jár vissza átlagosan

Átlagosan 90 ezer forintot kapnak vissza azok az ingatlantulajdonosok, akik a csatorna beruházás harmadik ütemében vettek részt. A ceglédi önkormányzat pályázaton nyert forrást, ez teszi lehetővé, hogy az érintett mintegy kétezer háztartás jelentős összeget spórolhasson. Akik készpénzben fizették ki a 148 ezer forintos hozzájárulást azok postai úton egy összegben kapják vissza, akik lakástakarékon keresztül azokat az OTP is értesíti a tudnivalókról.

A csatorna kiépítés harmadik üteme 2014 nyarán kezdődött el. A beruházás a Külső-budai utat, a Szűcs telepet, a déli valamint a keleti városrész egy szakaszát érintette. A mintegy kétezer ingatlan bevonásával zajló fejlesztés tavaly ősszel zárult le. A háztartásoknak egységesen 148 ezer forint hozzájárulást kellett fizetnie. Az összeg egy jelentős részét visszakapják az érintett ingatlantulajdonosok-számolt be a jó hírről a Viziközmű Társulat elnöke.

FERENCZI NORBERT, elnök, Viziközmű Társulat: Cegléd város önkormányzata, a viziközmű társulattal közösen nyert egy pályázatot, ezért nincs szükség teljes egészében erre a hozzájárulásra, 58 ezer forintban állapítottuk meg ezt az új hozzájárulást, ami azt jelenti, hogy kicsivel több mint 90 ezer forintot spórolnak azok, akik rendszeresen fizették ezt a hozzájárulást.

Akik rendszeresen fizették a lakástakarék hozzájárulást, 30 %-os állami támogatásra jogusultak-tette hozzá Ferenczi Norbert. A pontos tudnivalókról minden háztartást értesítenek.

FERENCZI NORBERT, elnök, Viziközmű Társulat: Mindenkit külön értesítünk március hónapban, mindenki pontosan megtudja azt az összeget, amit vissza fog kapni. Akik készpénzben fizették be közvetlenül a viziközműv társulatnak azok postai úton fogják csekken visszakapni, akik pedig lakossági takarékpénztáras megoldást választották, azokat az OTP is értesíti a pontos számszerűségről.

Az átlagosan 90 ezer forintot júniusig mindenképpen megkapja minden érintett-mondta Ferenczi Norbert. Akik készpénzben fizették ki a csatornahozzájárulást, ők a postán keresztül csekken kapják meg az összeget, akik lakástakarékon keresztül azokat pedig az OTP értesíti a visszatérítés módjáról. A lakástakarékos ingatlantulajdonosok esetében feltétel hogy az összeget valamilyen lakáscélú beruházásra kell fordítani.

ctv

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Lakástakarékon keresztül fizettük be rendszeresen az összeget. Mivel az ingatlanunk néhány éve épült, s rendesen van felszerelve igényeinknek megfelelően, nincs szükségünk semmilyen “lakáscélú beruházásra”. Milyen alapon fosztanának meg minket a visszatérítéstől ebben az esetben???Mindketten idős nyugdíjasok vagyunk, kérjük a visszatérítést nekünk is biztosítani.

  2. Tisztelt Viszokay Ágnes Margit!

    A lakástakarék szerződéssel rendelkezők 62 hónapon keresztül havonta fizették be a hozzájárulást részletekben, így kb. 120 000 forint gyűlt össze, ehhez az állam állami támogatást adott, így jött ki az eredeti hozzájárulás összege, azaz a 146 387 forint. Ha az ügyfél nem tud felmutatni lakáscélú felhasználást, akkor az állami támogatással csökkent összeget fogják visszakapni. Tehát Önöknek is vissza fog járni csak a lakástakarék pénztári szerződésekhez kapcsolódó állami támogatás nem.

  3. Üdvözlöm Önöket !
    Mi is megkaptuk Áprilisban a levelet az OTP-től,a visszatérítés ügyében. Örültünk is neki,hisz nagyszerű hír volt.Köszönjük. Üröm az örömben,hogy úgy számoltatnak el,mintha nem a saját pénzünkről lenne szó,hanem bankhitelről.
    Bementünk, és az ügyintéző hölgy azt mondta,hogy mivel a 30 % állami támogatás csak akkor jár, ha lakáscélra használjuk fel a teljes összeget,így arról 90 napon belül számlát kell majd felmutatnunk.Kérdeztem az ügyintéző hölgyet…hogy miért kell a teljes összegről számla,hiszen csak a 30 % állami támogatás….és ha jól megnézzük,tulajdonképpen az meg a befizetett pénzünk kamatjából keletkezett…szóval elviekben az egész a mi pénzünkből van. De nem tudott rá érdemben válaszolni….azt mondta,ez így van meghatározva.
    Előzőleg 62 hónapon keresztül fizettük a lakáskasszát ,62x 1.970 Ft , így a 62 hónap alatt összegyűlt 122.140 Ft…(ami a MI pénzünk,és gondolom kamatozott is közben…mert a csatornázás,a legutolsó évben valósult csak meg. )…. A 122.140 Ft -ra az állam adott 24.247 Ft támogatást…és lett belőle:146.387 Ft . Ha hitelt vennénk fel,62 hónap alatt egészen biztosan szép kamatot számolna fel rá a BANK…de ezesetben fordítva történt…..Innen nézve akkor az állami támogatást gyakorlatilag fedezi a befizetett pénzünk kamata.. Tehát tulajdonképpen 90 nap elteltével a saját pénzemről kell elszámolnom a BANK felé, hogy mire költöttem .?!…De jó,hát legyen, végülis egy kertes házban mindig van mit javítani,csinálni..Aztán 90 nap elteltével bemegy az ember a BANK-ba,és azt mondják,a sima munkadíjas számla nem felel meg…. Kérdezem hogy miért ? Erre különböző kérdéseket tesznek fel,hogy milyen anyagot építettünk be,honnan vettük az anyagot stb…hogy 90 ezres munkadíjas számlánk van…?! Tehát ha van otthon régebbről,vagy családból kimaradt sóder,homok,cement,(amivel mondjuk bevakoltattuk volna az egyik falat stb) azt ne használjuk fel…..menjünk vegyük meg újból , hogy legyen ÁFÁ-s anyag számla,amivel igazolhatom ,mire költöttem a saját pénzemet…..?! Vagy másik opció,kijönnek szemlézni,és megtekintik valóban építkezési célra használtam e fel a saját pénzemet…..Már bocsánat…de ez valami agyrém, a bürokráciának valami giga-mega méretű netovábbja !!! Persze , tudom én,hogy nem volt kötelező az állami támogatást “kérni”,és akkor minden kérdés nélkül kifizették volna a 67.000 Ft-ot…..Na de kérem szépen……én 122.140 Ft-ot fizettem be,a megadóztatott béremből…!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...