18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést ma a Várvag Kft.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést ma a Várvag Kft. Erre azért volt szükség, mert a Mizsei útról összesen 51 darab támasztókarót loptak el, továbbá egy fát gyökerestől kiforgattak a helyéről. De nem csak a külterületeken, a városközpontban is rongálják a támasztókarókat – mondta a főkertész, Hervai Gergő.

Több lakossági bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban, miszerint a városban és a külterületeken is lopják valamint megrongálják az újonnan ültetett fák támasztókaróit.

HERVAI GERGŐ, főkertész, Várvag Kft.: ,,Sajnálattal tapasztaltam a városban, hogy a Mizsei úton jártunk és megrongálták az ősszel telepített ostorfasort. A támasztókarókat ellopták, szám szerint 51 darabot és valószínűleg a hétvégén. Több lakossági bejelentés is érkezett, valamint a személyes bejárások alkalmával is észrevettük ezt a súlyos kárt. Ezen kívül a mai nap érkezett még egy bejelentés, hogy egy fát is kiborítottak gyökerestől ezen a helyszínen.”

Nemcsak a külterületeken, a városközpontban is okoztak kárt az újonnan elültetett fáknál.

HERVAI GERGŐ, főkertész, Várvag Kft.: ,,A támasztókarókat szétrugdossák, összetörik, a Teleki utcában is folyamatosan pótolni kell, de ezt tapasztaljuk a Gubody utcában is. Valószínűleg éjszaka a randalírozók összetörik ezeket a támasztókarókat. Sajnos támasztókarók ára igen magas, a körmart támasztékok körülbelül 800-900 forint körül vannak+ áfa. Ezen a kártételnek az árán több mint 10 fát tudtunk volna teljes felszereléssel elültetni, vagy akár  két köztéri pihenőpadot tudtunk volna kihelyezni.”

A fiatal fáknak nagy szüksége van a támasztókaróra, ahhoz, hogy szép nagyra nőjenek.

HERVAI GERGŐ, főkertész, Várvag Kft.: ,,Azért fontos, hogy támaszték legyen a fiatal fák mellett, mert amikor lombos állapotban vannak nyáron az erős, viharos szél eltörheti őket, tehát mindenképpen pótolnunk kell ezeket.”

Az időjárás függvényében négy héten belül mindenképp pótolni szeretnék a támasztókarókat –hangsúlyozta a főkertész. Továbbá azt is elmondta, hogy a rongálások és lopások miatt ma ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a rendőrkapitányságon.

ctv.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....