17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

A Hónap Műhelye – A ceglédi birkózók lettek a közönségdíjazottak

Immáron 49. alkalommal adták át A hónap műhelye díjat a MOB székházában. Januári teljesítményük alapján a ceglédi birkózókra is lehetett szavazni az elmúlt hónapban, akik végül a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított elismerést és az azzal járó százezer forintos sportszervásárlási utalványt közönségdíjazottként vehették át.

A mob.hu beszámolója szerint a közönségszavazást a Ceglédi VSE birkózói nyerték, jutalmuk az internetes verseny győztesének járó 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány lett. Pap Attila a díjátadón elmondta, a műhely az 1935-ös alapítású ceglédi klub egyik alapító szakosztálya. A szakosztályvezető többek között azt is elárulta, hogy 1950-ben a klub versenyzője, Gál József szerzte a magyar birkózás első világbajnoki címét, de birkózóik azóta is számos vb- és Eb-éremmel, egyetemi-főiskolai világbajnoki győzelemmel gazdagították a sportágat; kiemelkedő sportolóik közé tartozik ma Lőrincz Tamás, londoni ezüstérmes, illetve testvére, Viktor, riói ötödik helyezett birkózó.


Pap Attila arról is beszélt, hogy 100-110 igazolt sportolójuk van és mintegy félszáz kezdőnek adják át a sportág rejtelmeit. A műhely a hazai rangsorban a korosztályok összesítésében évek óta dobogós helyen zár; mint arról korábban már beszélmoltunk, az utánpótlás csapatbajnokságban legutóbb például győztek.
birkozoszov.hu
Fotó: mob.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....