4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Sikerek a Fekete Gyémánt Kupán

Dorogon, a városi sportcsarnok két szőnyegén immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a kadet korosztály Fekete Gyémánt Kupája szombaton. Az idei nemzetközi viadalon 16 ország, 185 birkózója próbált szerencsét, akik 10 súlycsoportban küzdöttek meg az aranyérmekért. A Ceglédi VSE TS Integral nyolc versenyzője is szőnyegre lépett Dorogon. Az igen erős mezőnyben öten végeztek az első tízben, de érmet sajnos nem sikerült szerezni ezen a napon.
Eredmények:
42 kg  8.  Katona Zoltán
50 kg  7.  Kecskeméti Dávid
54 kg  5.  Filus Erik
58 kg  7.  Kovács Árpád
76 kg  5.  Medgyes Viktor
Másnap, vasárnap a juniorok mérhették össze a tudásukat a dorogi Fekete Gyémánt Kupa nemzetközi kötöttfogású válogató versenyen. A 12 ország 109 birkózója 8 súlycsoportban küzdött meg az aranyérmekért. A Ceglédi VSE TS Integral birkózói négy fővel képviseltették magukat. Ezúttal az érmek sem maradtak el. Az 55 kg-ban versenyző Kecskeméti Krisztián egy moldovai és egy hazai vetélytársát legyőzve jutott a döntőbe ahol román ellenfelétől pontozásos 3:0-ás vereséget szenvedett. Török Tamás szintén az 55 kg-ban a későbbi ezüstérmes román versenyzővel szemben vereséggel kezdett, majd a vigaszágon egy holland és egy hazai ellenfelét legyőzve végül bronzérmes lett.
A 74 kg-ban versenyző Kovács Béla egy győzelmet követően a későbbi győztes ferencvárosi versenyzőtől vereséget szenvedett. A vigaszágon holland ellenfelét technikai tussal verte, de az utolsó akciónál összefejeltek és az orra eltört. Így a bronzéremért a lengyel birkózó ellen már nem tudott szőnyegre állni.
Eredmények:
55 kg  2.  Kecskeméti Krisztián
             3.  Török Tamás
74 kg  5.  Kovács Béla
Horvátország fővárosában lépett szőnyegre a magyar kötöttfogású válogatott egy része szombaton. A Zagreb Open nemzetközi viadalra a ceglédi válogatottak közül csak Lőrincz Viktor utazott el. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik helyezett, Lőrincz Viktor, két amerikai és egy horvát versenyző legyőzésével jutott az esti fináléba. Az aranyéremért Viktornak a korábban bolgár, most már szerb színeket erősítő Nikolaj Dobrevet kellett legyőznie, ami sikerült is neki 3:0 arányban. Viktor a négy mérkőzéséből kettőt pontozással, kettőt technikai tussal nyerte úgy, hogy míg Ő 21 akciópontot ért el az ellenfelein, addig vele szemben egyetlen pontot sem tudtak végrehajtani.

Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...