4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

MLTSZ kvalifikáció

MLTSZ kvalifikáció 2017.03.25-26.

Az idei versenyszezon kezdete több szempontból is rendkívülinek bizonyult. Nem voltak egyszerű helyzetben a felkészítő tanárok ugyanis idén Patkós Irma Művészeti Iskola diákjainak nagy része Szolnokon tölti szakmai gyakorlatát a Szigligeti Színházban, van olyan diákunk, aki 4 darabban is képviseli iskolánkat. Ezt figyelembe véve kellett a tanároknak a csapatokat és a próbákat összeállítani, hogy az előadások, próbák és a versenyek zavartalanul folyhassanak. A verseny a már jól ismert pestszentimrei Sportkastélyban zajlott. Szombatra és vasárnapra is egyaránt kerültek produkciók.

Szombaton Váradi László és Majláth Árpád készítette fel a csapatokat. Váradi László akrobatika kategóriában arany minősítést szerzett. Majlát Árpád és a PIMI néptáncos fiúi stilizált folklór kategóriában pedig ezüst minősítést kapott.

Vasárnap Nagy Dávid modern és kortárs tánc kategóriában képviselte intézményünket. A 10. évfolyam lányai még elsőként próbálhatták ki magukat ezen a versenyen ahol junior kortárs csapat kategóriában rendkívül magas pontszámmal arany minősítést kaptak. Nagy Dávidtól már megszokhatták a MLTSZ szervezői és versenyzői, hogy mindig valami kicsit meghökkentő produkcióval áll elő! A szervezők és a zsűri ledöbbent Bangó Márton és Kocsis Viktória szerelmi duettjén, úgy gondolták, hogy a testiség eme formája már-már túlzás a verseny keretein belül, azonban a fiatal párosnak sikerült meggyőzni a zsűrit, hogy egy színházi produktumot nyugodt szívvel ki lehet állítani egy másik közegben, végül második hellyel jutalmazták őket. A 11. évfolyam diákjai egyelőre csökkentet létszámmal vettek részt a versenyen. A csapat egy része szolnoki gyakorlata miatt nem tudta képviselni iskolánkat. A csapat másik fele felkészítő tanárukkal (Nagy Dáviddal) és Womanizer produkcióval nyílt kategóriában ezüst minősítést kapott.

Az este egyik legnagyobb meglepetése a GINA+18 koreográfia volt, ami szintén erre az alkalomra készült. Nagy Dávid és a végzős diákok új táncszínházi előadásából kiragadott részlet címe és kelléke kicsit megrémítette a zsűrit… Nem tudták, vagy nem mertek belegondolni, mit is takar a különös díszlet és név. A színpadkép sokkolóan hatott a közönségre, a versenyszámot szinte az egész versenycsarnok feszült figyelemmel nézte. A díszlet egy hatalmas ketrec, amit 100 méter kötél sző körbe, amiben a táncosok lógnak, belezuhannak, kiugranak belőle. Mondanom sem kell, hogy itt már néha saját testi épségüket kell megóvni a táncosoknak. A zsűri végül arany minősítéssel jutalmazta a csapatot.

Nagy Dávid

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...