6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

„Bartókoskodtunk”

Az idei a tanévben ünnepeltük nagy magyar zeneszerzőnk Bartók Béla születésének 135. évfordulóját. A Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozott a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének az évforduló alkalmából kiírt „Bartók 135” pályázatához, és az országos ünnepségsorozatához.

Az ünnepségsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, melyben iskolánk egy teljes napos rendezvénnyel kapcsolódott be.

2017.03.28.-án a nap vendége volt Eckhardt Gábor Liszt díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa. A meghívott vendégek 10 település iskoláiból érkeztek. A program 10 órakor nyílt órákkal kezdődött és délután fél 5-ig tartott. Összesen 20 növendék játszotta el azt a Bartók darabját, amellyel erre a napra felkészült. A tanár úr mindenkivel egyénileg foglalkozott és rávilágított azokra a pontokra, amelyekkel még szebbé, még tökéletesebbé tehették a növendékek a Bartóki zenemű előadását.

A közösen eltöltött napot Eckhardt Gábor zongoraművész-tanár úr egy Bartók életútjáról és művészetéről készült előadásával koronázta meg, melyben, az ő játékában is hallhattunk Bartók darabokat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...