13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

LMP Fórum és fatönkfestés

Fórumot tartott az LMP ceglédi szervezete az Iparosok székházában április 7-én. A nyilvános egyeztetésen – ahol a téma a közterek megújulása, a közterületi fakivágások és más városfejlesztési kérdések voltak – részt vettek az ellenzéki pártok és a Városvédő Egyesület képviselői is. A fórumot Kostyalik János, a helyi LMP elnökségi tagja és Földi Áron LMP-s megyei önkormányzati képviselő tartották.

A rendezvényen többen kifogásolták a városvezetés nem egyértelmű kommunikációját a fakivágások kapcsán, az egyeztetések viszonylag szűk körét a városfejlesztési kérdésekben. A fakivágásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy lassan megszűnik az eddig Ceglédet jellemző árnyas-ligetes városkép. Emellett a kis árnyat adó, várostűrő fajtáknak a lombkoronája töredéke az eddigieknek, ezért nem lesz megfelelő a fák hűtőhatása és a por- és zajcsökkentése. Földi Áron elmondta: önkormányzati képviselőket is kérdezett a Nagyposta előtti, egyértelműen egészséges fák kivágása kapcsán, de senki nem tudta megmondani, mi volt az oka a fák kivágásának.

–  Fontos lenne, hogy a városközpont jellegében megőrződjön. Az épületek a természetes környezetükkel együtt voltak szépek. Ha lehet, inkább arra költsük a közpénzt, hogy megmentsük ezeket a növényeket, főleg olyan frekventált helyen mint a posta előtt– mondta a képviselő. – Ha viszont mégis kivágnak egy fát, akkor nem kellene félbehagyni,- mint a postánál, vagy a Népkör utcában és a Szabadság téren a járda mellett – hanem eltávolítani a tuskót, gyökérzetet és megfelelő fafajtával azonnal pótolni. Mindegy milyen fajtát ültetnek, de legyen lombja, hogy minél hamarabb árnyékot adjon.

A fórumon felmerültek olyan kérdések is, hogy van-e fakivágási terv és nyilvános-e az, valamint, hogy a kivágott fa anyaga hova, kikhez került.

Vasárnap április 9-én a Kossuth Ferenc utcán, a posta előtt kivágott fák tuskóira festettek feliratokat figyelemfelkeltésként az LMP aktivistái. A tönkökön fekete festékkel  „Nem voltam beteg!”,  „Árnyat adtam” és más hasonló feliratok díszelegnek.

Fotó: Szokolai Attila, Földi Áron

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....