14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Szellő Imre visszaadta az övet

Sokakat meglepett a hír, hogy Szellő Imre visszaadta cirkáló súlyú Magyar Bajnoki övét. Lapunk beszámolt arról, hogy most szombaton egy igen véres küzdelemben, Tóth Barbár Tamás lemészárlásával, Szellő Imre megvédte WBO interkontinentális címét és mellette megszerezte a Magyar bajnoknak járó övet is.

Korábbi cikkünk itt olvasható…

Elindultak a találgatások, hogy mi állhat ennek hátterében. A legvadabb pletykák már arról szóltak, hogy Szellő a visszavonulását készíti elő. Minden Szellő szurkolót meg kell nyugtatnunk, hogy ennek még csak halvány gondolata sem fordult meg Imre fejében. Miért is fordulna meg ilyesmi, amikor remek formában van, ő ma a legjobb magyar profi ökölvívó, aki az igazi nagy karrier kezdeténél tart ma még, a cél jóval magasabban van. Már eddig is jelentősnek mondható sikereket ért el, de hónapról-hónapra folyamatosan javul, erősödik. Legutolsó meccsén is nem csak az volt fontos üzenet, hogy mennyire könnyedén és határozottan intézte el ellenfelét, hanem az is, hogy közben ő maga a fáradás legkisebb jelét sem mutatta, ami egyértelműen mutatja, erőnléte és állóképessége is egyre jobb lesz.

Edzőjével, Bertók Róberttel kiváló a kapcsolata, nagyon könnyen találják meg egymáshoz a hangot és mindketten folyamatosan képesek inspirálni a másikat. Nem könnyen döntött az edzőváltás mellett, – alapvetően hűséges típus-, de az eredmények azt mutatják, a fejlődés érdekében nagyon jó döntést hozott. Ez a páros elképesztő nagy sikerek kapuja előtt áll, és van bennük, hit, tudás, erő és elszántság ahhoz, hogy be is törjék közösen azt a virtuális kaput.

Na de akkor mégis miért adja vissza a Magyar Bajnoki övet? Úgy érezné, hogy nem érdemelte ki? Szó sincs erről se. Természetesen tudja, hogy egyértelmű győzelme után, teljesen megérdemelten került hozzá ez az öv. És ezt még a legyőzött ellenfél csapata sem tudja és akarja elvitatni tőle.

Nem csigáznám a kíváncsiságot tovább.  Telefonos beszélgetésünk alatt Imre arról számolt be, hogy tulajdonképpen taktikai döntés volt részéről a Magyar bajnoki öv és az azzal járó cím visszaadása. Mert így csapattársa és régi barátja, Darmos Jóska lett a Magyar Bajnok, akinek ez a cím sokkal fontosabb a jövője szempontjából is, mint Imrének. Darmos nagyon szép győzelmet aratott szombaton szintén Bozsai Gyula ellen, amivel kiérdemelte a Magyar bajnoki övet, igaz interim minősítéssel. Az interim kifejezés az öv esetében az ökölvívásban ideiglenest jelent. Azzal, hogy Szellő Imi lemondott az övről és a címről, most Darmos Józsi már nem interim magyar bajnok, hanem teljes jogú magyar bajnoka a cirkálósúlynak. Ez a lépés ismét csak azt erősíti meg, hogy Szellő nem csak, mint ökölvívó, de mint ember is nagyon egyben van és rendkívül korrekt pali. Igaz, neki jobb is most, hogy nem kell a Magyar bajnoki címmel bíbelődnie, amit már régebben is megszerzett, hanem az igazi és nagyon jelentős nemzetközi kihívásokra koncentrálhat.

Jelenleg Imre a verseny után regeneráló pihenését tölti. Azt mondja rendkívül élvezi a napsütést, imádja, hogy pár napig nem kell lejárnia az edzőterembe gyötörni a testét, hanem kellemesebb programok töltik ki a napjait. Ahogy őt ismerhetjük, ez az érzés nyilván pár napig még magával tudja ragadni, de aztán elkezd majd hiányozni neki az edzőterem izzadságszaga, a kesztyű kellemes érzése a kezén. Két hét múlva újra megindul a szokásos robot és Rácz Félixel egyeztetve, elkezdenek Bertók Robival ismét a következő kihívásra felkészülni. Mi pedig elkötelezett szurkolói, alig várjuk, hogy újra ringbe lépjen és mindnyájunk örömére ismét győzzön, amire ítéltetve van ez a srác.

sportmindig.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...