10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Európa bajnoki érmes Lőrincz fivérek

Újvidék adott otthont a birkózó Európa -bajnokságnak, ahol kötöttfogásban vasárnap Lőrincz Viktor Európa-bajnoki címet szerzett, míg testvére Lőrincz Tamás bronzérmes lett.

Tamásnak 75 kilóban ez volt az első világversenye. Az ötkarikás játékokhoz képest nem egy, hanem kapásból két súlycsoportot is ugrott és megszerezte hatodik Európa-bajnoki érmét. Jelenlegi mérlege a tegnapi bronz után: 3 arany, 1 ezüst, 2 bronz! Olimpiai ezüstérmesünk győzött helyosztókon, méghozzá nem is akárhogyan! Szöcsi már az első menetben letudta a bronzcsatát a moldovai Bradu ellen, ráadásul tussal győzött, hiszen 10-0-nál még két vállra fektette ellenfelét. Káprázatos akciókkal érte el a 10 pontot, ami abszolút az ő birkózását jellemzi, hiszen már megszokhattuk, hogy szemet gyönyörködtető dobásokra, megmozdulásokra képes. Tamás tehát a dobogó harmadik fokán, 2010 után ismét!

„Nagyon hosszú és kemény nap volt ez. Így, hogy súlycsoportot váltottam, teljesen át kellett alakítanom a felkészülésemet, hiszen a 66 kilósok között én voltam az egyik legerősebb – hát, itt 75-ben egyelőre nem így van… – mondta Lőrincz Tamás. – Kettős érzéseim vannak: alapvetően örülök, hiszen az új kategóriában első versenyemen dobogóra tudtam állni, de úgy érzem, maradt még bennem tartalék; mindenesetre az elődöntőben a bolgár ellenfelem nagyon ügyes volt, nem tudtam legyőzni. Napról napra erősödöm, a cél, hogy rendesen beleerősödjek a 75 kilóba is!”

Viktor elképesztő, hogy a riói olimpia miatt min ment keresztül, ő azonban nem adta fel, kőkeményen dolgozott tovább, és Európa-bajnok lett Szerbiában. Hihetetlen elszántsággal birkózott, fantasztikus akaratát ismét megmutatta! A török Basar ellen hátrányból fordított és nyerte meg élete első Európa-bajnoki címét a felnőttek között! Lőrincz hatalmasat küzdött. A szünetben 1-1-el még ő vezetett, ám a második menet elején a török egyből kiléptette őt. Viktor erre egy újabb kiléptetéssel válaszolt, tehát 2-2-vel (utolsó pontot ő szerezte) már ismét ő vezetett. Nagyjából két perc lehetett hátra a mérkőzésből, amikor Metehan Basar gyakorlatilag elfogyott. Viktor azt csinált vele, amit akart, szinte kergette a szőnyegen! A bírók ismét megintették a törököt, végül 3-2-s magyar győzelemmel EURÓPA-BAJNOK LETT LŐRINCZ VIKTOR!

„Boldog vagyok, mert úgy jöttem ide, hogy mindenképpen meg akartam nyerni az Eb-t, azok után, ami az olimpián történt – mindenki tudja, miről beszélek… Nagyon nehéz volt feldolgoznom mindezt, de lerendeztem magamban, rendet raktam a fejemben, és felálltam a padlóról: gőzerővel dolgoztam, a felkészülésem remekül sikerült, szerencsére a verseny is – mondta Lőrincz Viktor. – A döntőben is sikerült elfárasztanom az ellenfelemet, a végén már egyértelműen én kontrolláltam a meccset. Előzetesen biztos voltam benne, hogy a bátyám, Tomi is megnyeri az Eb-t, mert hiába ugrott fél év alatt két súlycsoporttal feljebb, fél év alatt is nagyon megerősödött – az elődöntőben elkövetett egy taktikai hibát, és kikapott, ekkor picit elkeseredtem, de nagy lendületet adott, amikor láttam, hogy a bronzmeccsét milyen szépen megnyerte.”

Szép volt fiúk! Hajrá Cegléd

Forrás: Nemzeti Sport

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...