13.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Új csúcsot döntött a postagalamb olimpikon

Cegléd híres a jelentős galambász sikerekről. A díszgalambosok éppúgy sikert-sikerre halmoznak, mint a postagalambászok. Józsa Jánosról a ceglédi postagalamb sport versenyzője eredményeiről korábban is hírt adtunk már, most a 2016-os év sikereiről kérdeztük.

Nagyon jó érzés kimondani, hogy a 2016-os évben szinte mindent elértem, amit a postagalamb sportban el lehet érni, és amiről minden postagalambász álmodik. – mesélte Józsa János mesterversenyző, tenyésztő. – Engem a postagalamb sportban csak a sprint és a rövidtáv érdekel 100 km–től 450 km-ig. Galambjaimat erre a távolságra tenyésztettem, szelektáltam. Hazai eredményeim, hogy 2016-ban a rövidtávú csapatbajnokságot és a sprint csapatbajnokságot is megnyertem a Ceglédi A-02 egyesületben és az Aranyhomok Tagszövetségben is.

Ettől az eredménytől sokkal tekintélyesebbek az országos eredményei, ahol 5000 postagalambásszal kellett vetélkednie. Sport rövidtáv kategóriában országos: 2. HU-14-D-726267 kék hím, 3. HU-13-D-601010 kék hím, 4. HU-14-D-726253 kék hím. Sport fiatal osztály kategóriában országos: 1. HU-16-D-166065 kék tojó, 7. HU-16-D-166019 száli tojó. Nemzeti Csapat Bajnokság rövidtáv: 3. helyezés, Nemzeti Fiatal Csapat Bajnokság: 2. helyezés. Magyarország legjobb dúca „Dúcbajnokság”: 2. helyezés.

A sikersorozat fénypontja, hogy három galambom az eredményei alapján kijutott a kétévente megrendezendő postagalamb olimpiára Belgiumba. – folytatja a dicsőséglistát a galambász.Az Olimpia Brüsszelben volt megrendezve 2017. január 28-29-én. Tudomásom szerint több mint 25 ország képviseltette magát minden kategóriában három galambbal. Galambjaim itt is jól szerepeltek. Úgy érzem, ezzel az eredménnyel dicsőséget hoztak Magyarországnak és Ceglédnek. Öreg galambászok szerint, ilyen még nem volt Cegléden, de az országban sem sokszor fordult elő, hogy egy tenyésztőtől három galamb is kijusson az olimpiára.

A 2016-os sikersorozatomat zárta egy budapesti díjátadó ünnepség, melyen meglepetésemre és persze örömömre a Magyar Postagalamb Sportszövetség a Magyarország Mesterversenyzője címet adományozta. Később újra szólítottak a színpadra és a postagalambász tevékenységemért a Magyar Postagalamb Sportért Arany fokozat kitüntetést kaptam.

Gratulálunk a szép eredményekhez és az elismeréshez! Milyen tervei vannak a jövőre?

Sajnos, egyre sűrűbben gondot okoz a galambállományom igényes ellátása, gondozása a lábaim betegsége miatt. Úgy gondolom, egy-két évet lazítok, állománycsökkentést végzek. Így több időt tudok tölteni az unokáimmal és a családdal. Lazábban, de mindenképp továbbversenyzek kedvenceimmel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...