11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ütős programok – Dobos gála nélkül

Cegléden a május szinte elképzelhetetlen Dobos gála nélkül. Az idén azonban elmaradt a világsztárokat felvonultató sportcsarnokbeli esemény. Az okokról és az idei dobos programokról kérdeztük Kármán Sándort a Dobosgála és a Dobmúzeum alapítóját.
– 1993-ban rendeztük meg első alkalommal a Nemzetközi Dobos- és Ütős Gálát. Már kétszer volt olyan eset, hogy kimaradt egy-egy év – legutóbb 2000-ben, amikor a Dobmúzeum indult a jelenlegi helyén. – mesélte Kármán Sándor. – 2017-ben is tartunk egy kis szünetet. Ennek egyszerű oka van, végig kell gondolnunk, hogyan tudjuk gazdaságossá tenni a rendezvényt úgy, hogy a minőségből viszont nem szeretnénk engedni. Ehhez ötleteket és forrásokat kell keresnünk.
A dobos programok kedvelőinek viszont gála nélkül sem kell elkeseredniük. Kármán Sándor három „ütős” programot is szervez Cegléden az igényes zenei csemegére vágyóknak.
– Idén 25 éves lesz a Dobmúzeum. A június 24-ei Múzeumok Éjszakáján az evangélikus templom mögötti kis téren készülünk egy remek produkcióval. Horváth Kornél lép fel, – akit tavaly a világ legjobb ütőhangszeresének választottak – egy fúvóshangszeressel duóban. Kiadunk egy jubileumi emlékbélyeget és lesz rendhagyó éjszakai tárlatvezetés is. Augusztus 25-én ünnepeljük, hogy dr. Lénárd Béla barátommal a Kugli és a fókabácsiék nevű beatzenekarban találkoztunk. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk, minden későbbi zenekari formációban ő a basszusgitáros, én dobos voltam, és körülöttünk változott a szólisták, zenészek személye. Nyár végén egy közös örömzenélésre meghívjuk régi zenésztársainkat. A harmadik ezévi zenei csemege pedig, hogy folytatódik a Varázslat énekhangokra rendezvénysorozat, amelynek középpontjában nyolcadik alkalommal is a klasszikus ének és opera áll majd.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...