5.1 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Közel egymilliárd forint munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

Földi László újabb pályázati sikerekről számolt be. A térség országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján örömmel emelte ki a térség fejlődését segítő újabb támogatások közül azt a közel egymilliárd forintos fejlesztési csomagot, amely a térség infrastrukturális és munkahelyteremtő fejlesztésein keresztül bizonyítja, hogy a kormány nem feledkezett meg Dél-Pest megyéről.

A térségben a munkahelyteremtés kulcskérdés, a kormány pedig a megítélt infrastrukturális fejlesztésekre fordítható támogatásokkal ezt segíti – mondta a tájékoztatón Földi László, aki kiemelte, Cegléd 500 millió, Abony 306 millió, Nyársapát 98 millió, Újszilvás pedig 45 millió forintnyi támogatást nyert el üzleti infrastrukturális fejlesztések megvalósítására. – Az önkormányzatoknak meg kell teremteniük azokat a feltételeket, amellyel még inkább vonzóvá teszik ezt a térséget a befektetők számára – húzta alá a támogatás fontosságát a képviselő. ‑ A mai bejelentés is bizonyítja, hogy bőven van jó hír, amit el lehet mondani az abonyi embereknek, ezért bízom abban, hogy a polgármester asszony hamis és felelőtlen vádaskodás helyett inkább változtatni fog a fejlesztésekről szóló televíziós magazinműsorral kapcsolatos elutasító álláspontján, ami talán a korai kampány miatt volt elhamarkodott és átgondolatlan. Mi továbbra is fontosnak érezzük az abonyiak minél szélesebb körű tájékoztatását – utalt vissza egy korábbi abonyi megnyilvánulásra Földi László.

Cegléd polgármestere, Takáts László elmondta, Cegléden az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben, a meglévő Ipari Park szomszédságában új ipari területek kialakítására nyert forrást a város. A gazdaságélénkítés céljából az övezet fejlesztésének második ütemében a 4-es út és az Ipartelepi út között utak épülnek, teljesen közművesített telkeket alakítanak ki, és megépül egy szolgáltatóház a vállalkozásbarát ügyintézés megteremtéséhez. – Nagy örömömre szolgál, hogy az a célkitűzés, amit az önkormányzat négy és fél évvel ezelőtt megfogalmazott, megvalósul. Ez azt jelenti, hogy első sorban a ceglédi vállalkozások erősítésén keresztül munkahelyteremtéssel kívánjuk azokat a tartalékokat megteremteni, amelyeket később a város infrastruktúrájára, közterületeinek szépítésére tudunk fordítani – mondta Takáts László az újabb ceglédi fejlesztés kapcsán, ami egy éven belül elkészül.

Dévainé Kazinczy Sára, Abony alpolgármestere elmondta, örül, hogy a méltatlan kritikák ellenére is elnyerte a támogatást a város. Abonyban a volt vásártér 8,4 hektáros területén létesül a település új üzleti parkja a kormány támogatásának segítségével. A fejlesztés eredményeként 32 darab szabad telket alakítanak ki parkolókkal és egy a majdani betelepülő vállalkozások számára is segítséget nyújtó szolgáltatóházat is létesítenek.

Nyársapát polgármestere kiemelte, történelmi jelentőségű fejlesztés ez a település életében. Kis Miklós elmondta, már három vállalkozó jelentkezett az ipari területre, akik a település mezőgazdaságára alapozva hűtőházat, csomagolóüzemet létesítenének. – Dél-Pest megye méltó helyre kerülhet ezekkel a fejlesztésekkel – mondta.

Petrányi Csaba örömét fejezte ki, hogy újabb jelentős projektet valósíthat meg Újszilvás, olyan fejlesztést, ami a település lélekszámára is pozitív hatással lehet a jövőben. – Ipari parkot alakítunk ki teljes infrastruktúrával és napelemes kandeláberekkel – emelte ki a projekt érdekességét a polgármester.

A településvezetők mindegyike köszönetét fejezte ki a térség országgyűlési képviselőjének, Földi Lászlónak a fejlesztések elkötelezett támogatásért, valamint a kormányzatnak az odaítélt munkahelyteremtő forrásokért.

cegled.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...