11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

IV. Kőrösi Möggyfesztivál

Sok turista, külföldi vendégek hada, tömeg, kánikula. Talán ezek a szavak jellemzik legjobban a IV. Kőrösi Möggyfesztivált. A meggyszezonhoz és a Szent László-napi Vásárhoz kötött rendezvény ebben az évben is tartogatott meglepetéseket, hiszen idén India volt a város és egyben a rendezvény díszvendége. Rahhul Chabbra nagykövet vezetésével a városba látogatott közel 100 főnyi delegáció, akik egész nap főzték a finomabbnál finomabb ételeket, hennát festettek, táncoltak, jógáztatták a rendezvényre látogatókat. A délutánt az elképesztő Kathak nevű táncukkal nyitották meg, ahol két tucat táncos színpompás ruházatban, bokájukon többsoros lábcsengőkkel egészítették ki ezt rendkívül színpompás táncot. Mindeközben a tiszteletét tette a városban Szászrégen, Nagyszalonta és Espelkamp testvérvárosaink küldöttsége is. A pénteki napra a Mobilmánia zenekar tette fel a koronát, akik a legendás P. Mobil zenekart élesztették újjá és régi-új tagokkal töltötték fel a csapatot. Nagykőrösre a legendás Vikidál Gyulával látogattak el.

A szombati napnak igazi kánikulával vágtunk bele, de mivel napközben kellemes szél fújdogált, az időjárás elviselhető volt, emellett a rendezvényre felszerelt párkapuk is kellemes hőmérsékletet biztosítottak a főzőknek. Az idén februárban 8-án Nagykőrösre látogató Bernáth József séffel olyan kellemes emlékeket szereztünk, hogy még akkor gyorsan frissen elhívtuk a Möggyfesztiválra zsűrielnöknek. Majd júniusban örömmel láttuk, hogy a séf könyvbemutatóján jelen lévő ceglédi könyvtárosok elvitték Ceglédre Bernáth József jó hírét, hiszen ezek után a Laskafesztiválon is a séf volt a zsűrielnök.

A möggyfőző versenyen a szokásokhoz híven 46 csapat versenyzett, akik összesen 65 étellel neveztek be a versenybe, ahol több ceglédi csapat is sikereket ért el: a Cegléd és Vidéke Unhgváry László Borrend vitte el a vándorkupát és nyerte meg az Étel kategóriát, ugyanebben a kategóriában Kövesdy István és családja második lett, a Cegléd és Vidéke Ipartestület szintén második helyezett lett Ital kategóriában, Profi kategóriában pedig Wéber Tamás és a Katona Kifőzde diadalmaskodott. De természetesen voltak versenyzők szép számmal Nagykőrösről, emellett Törtel, Abony, Ceglédbercel, Csemő is erősítette a mezőnyt. A zsűri messzemenőkig meg volt elégedve az ételekkel, amelyet időközönként jéghideg meggylével kísért le. A délután fellépő Bangó Margit művésznő mindenkit levett a lábáról közvetlenségével és profizmusával, Dér Heni fittebb és kiegyensúlyozottabb volt, mint valaha, a szóló karrier szemmel láthatóan jót tett neki. Izgatottan vártuk a Fiesta zenekart is, akik Csordás Tibi kilépése után egy ifjú hölggyel, Kocsis Renátával erősítve muzsikálnak mostanában, de nem kellett csalódnunk. Az új rekedtes, érzéki női hang remekül állt az újrahangszerelt dalokhoz. Az estét, ezzel Király Viktor és Linda élő koncertjét már több ezres tömeg várta, először bicegve, egy bokatörésből felépülve Király Viktor lépett a színpadra, majd később a fantasztikus formában lévő Király Linda. Már egy éve vártuk ezt a koncertet és nem bántuk meg, mert ritkán látni ilyen vérprofi muzsikosokat a színpadon. Az éjjelt, ami egyszer csak véget ért a Gál Csaba Boggie zárta, amelyre bevallottan már a szervezők is táncra perdültek, hálát adva a Jóistennek, hogy mindenfajta komoly időjárási helyzet nélkül úszták meg a hétvégét. Jövőre veletek ugyanitt.

László Ditta
igazgató
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...